RATB, amendată cu 150.000 lei de ANPC pentru mizerie, lipsă aer condiţionat şi nesiguranţă

Comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Municipiului Bucuresti au făcut un control pentru verificarea conditiilor de transport public. Au fost descoperite încălcări grave ale prevederilor legale privind asigurarea conditiilor de transport public, astfel că RATB a primit o amendă în valoare de 150.000 lei. De asemenea, comisarii ANPC au oprit temporara de la utilizare în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigura conditiile de siguranta şi igiena corespunzătoare până la remedierea deficientelor. Controalele vor continua, avertizează ANPC.

RomaniaTV.net
17 iul. 2015, 12:37
RATB, amendată cu 150.000 lei de ANPC pentru mizerie, lipsă aer condiţionat şi nesiguranţă

Comisarii ANPC au verificat 6 depouri de autobuze, troleibuze si tramvaie din Capitala, la plecarea in curse a acestora, potrivit unui comunicat ANPC. 

Principalele abateri constatate:

– Conditii de transport improprii, neigienice;
– Sparturi ale placilor de melamina din interiorul vagonului in dreptul scaunelor, care pot pune in pericol viata si siguranta consumatorilor;
– Pavimente patate, pline de grasimi si praf;
– Podele exfoliate cu risc mare de accidentare a consumatorilor;
– Tapiserii neigienizate si rupte, pline de grasimi si resturi de mancare;
– Lipsa aerului conditionat sau aerul conditionat era nefunctional;
– Protectiile barelor de sustinere deteriorate;
– Geamuri murdare si pline de calcar;
– Lipsa neoanelor pentru iluminat interior;
– Anvelope uzate sub limita admisa de 4 mm;
– Lipsa ciocanelor de spart geamuri in caz de pericol;
– Lipsa verificarii periodice a extictoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport;
– Lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igiena pentru transportul de persoane;
– Neefectuarea dezinsectiilor si dezinfectarea elementelor cu care intra in contact direct consumatorul.

Regia Autonomă de Transport București (RATB) afirmă că va remedia în cel mai scurt timp problemele de igienă necorespunzătoare constatate de inspectorii pentru protecția consumatorilor în urma unui control efectuat vineri la șase depouri și autobaze ale acesteia.

„Regia Autonomă de Transport București a luat la cunoștință de rezultatele controlului efectuat astăzi, 17.07.2015, de către comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiului București, la șase depouri și autobaze, și precizează că în cel mai scurt timp problemele constatate vor fi remediate. Principalele neconformități constatate se referă la igienizarea necorespunzătoare a unor mijloace de transport și, în acest sens, menționăm că Regia a achiziționat materialele necesare realizării stării de curățenie corespunzătoare”, menționează RATB pentru Agerpres.

Regia precizează că toate vehiculele puse în circulație îndeplinesc normele de siguranță în trafic și au reviziile tehnice la zi.