RATB: Controloarea care a luat la şuturi călătorii riscă să rămână fără serviciu, după ce a fost şi ea scuipată în tramvai

Controloarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), care a fost surprinsă în timp ce dădea cu piciorul într-un călător care nu taxase călătoria, ar putea rămâne fără loc de muncă. Scandalul a fost amplificat când călătorul recalcitrant a scuipta-o pe femeie, în urma mai multor replici acide cu partenera sa. 

26 sept. 2016, 16:16
RATB: Controloarea care a luat la şuturi călătorii riscă să rămână fără serviciu, după ce a fost şi ea scuipată în tramvai
Controale în mijloacele de transport în comun din Capitală

Un clip care redă un scandal dintr-un tramvai RATB a devenit viral pe Facebook. O femeie controlor a fost scuipată într-un tramvai din Bucuresti, după ce a încercat să legitimeze o călătoare care nu îşi validase cardul. Tânăra, care spune că a absolvit o facultate de Medicină, o acuză pe controloare că a împins-o şi o ameninţă că-i face plângere.

Mai mulţi călători au sărit de partea femeii care nu îşi validase cardul. Discuţia a degenerat, după mai multe replici acide între cele două femei. La un moment dat, controloarea a început să îl lovească cu piciorul pe partenerul călătoarei prinse fără bilet, în timp ce bărbatul cobora pe scară.

Ulterior, acesta a revenit în tramvai şi a scuipat-o pe controloare. 

În urma acestui incident, oficialii RATB spun că femeia controlor ar putea rămâne fără loc de muncă. „RATB s-a autosesizat şi cazul urmează să fie cercetat disciplinar. Acest caz va fi tratat cu maximă exigenţă, având în vedere faptul că RATB a făcut eforturi considerabile pentru a îmbunătăţi imaginea controlorilor. După introducerea acelor veste specifice, numărul sesizărilor la adresa controlorilor a scăzut drastic şi ne-am bucurat, dar iată că a apărut această situaţie inacceptabilă. În cazul în care va fi găsită vinovată de către comisia prealabilă de cercetare disciplinară, femeia controlor riscă să ăşi piardă serviciul. Decizia va fi luată în câteva zile”, a declarat pentru RomaniaTV.net Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.