RATB: De joi, tramvaiul 47 are cale proprie de rulare. Va creşte numărul de vehicule alocate acestei linii

Regia Autonomă de Transport Bucureşti anunţă că, de joi, 11 ianuarie, tramvaiul 47 are propria cale de rulare şi se va creşte numărul de vehicule alocate acestei linii, astfel, se va spori capacitatea de transport pe tronsonul Ghencea - Piaţa Unirii.

11 ian. 2018, 06:52
RATB: De joi, tramvaiul 47 are cale proprie de rulare. Va creşte numărul de vehicule alocate acestei linii

Potrivit Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), aceste modificări ale liniei de tramvai 47 vor determina ca timpul de aşteptare între staţii ”să devină atractiv”, reducându-se de la 20-23 de minute în prezent, la 10-11 minute.

„Prin această măsură, călătorii din zonele Ghencea, Drumul Taberei şi Cartierul Latin vor beneficia de o alternativă reală de transport spre centrul oraşului, prin transbordare la terminalul Ghencea, unul dintre punctele foarte importante de transfer ale sistemului de transport bucureştean”, reiese dintr-un comunicat RATB.

De asemenea, având în vedere calea proprie de rulare existentă pe cea mai mare parte a traseului (Bd. Ghencea, Calea 13 Septembrie, Strada Progresului), durata unei călătorii, între terminalele Ghencea şi Piaţa Unirii, va fi de 20-25 de minute.