Război în Gaza. Angajaţi ONU, ucişi într-un atac asupra unei şcoli. Cel puţin 15 morţi

Angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au fost omorâţi în timpul unui atac care a avut loc împotriva unei şcoli ONU din Gaza, a anunţat joi secretarul general al Organizaţiei, Ban Ki-moon.

24 iul. 2014, 17:31

Cel puţin 15 persoane au fost ucise joi, în timpul unui atac israelian care a avut loc asupra unei şcoli ONU din Fâşia Gaza.

Sunt numeroşi morţi, femei, copii şi angajaţi ONU„, a confirmat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. El s-a declarat consternat de cele întâmplate, adăugând că nu sunt foarte clare circumstanţele în care s-a produs acest atac.

Armata israeliană a promis declanşarea unei anchete, dar nu exclude posibilitatea ca racheta să fi fost trasă de combatanţii mişcării islamiste Hamas.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq, a subliniat că ONU se străduieşte să stabilească numărul exact al victimelor. „Nu ştim cine a atacat localurile şcolii„, a afirmat el.

Un grup de 15 palestinieni care se refugiaseră într-o şcoală a ONU în Fâşia Gaza au fost ucişi joi după-amiază de un tir israelian, aceasta fiind o nouă tragedie ce umbreşte eforturile diplomatice vizând ajungerea la o încetare a focului.

Echipele locale de salvare au stabilit un bilanţ de 15 morţi într-o şcoală a Agenţiei ONU de Ajutor pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) la Beit Hanoun, în nordul enclavei palestiniene, unde se adăposteau persoane strămutate din cauza luptelor.

Armata israeliană a promis să întreprindă o anchetă privind drama respectivă, afirmând că nu exclude posibilitatea de a fi vorba de o rachetă trasă de combatanţi ai mişcării islamiste Hamas.