RĂZBOI ÎN UCRAINA: Cel puţin cinci militari şi sute de militanţi proruşi au fost UCIŞI

CRIZĂ ÎN UCRAINA: Lupte grele s-au dat noaptea trecută în oraşele Sloviansk şi Kramatorsk. Presa ucraineană scrie că au fost înregistrate pierderi umane, dar deocamdată numărul acestora nu se cunoaşte. Potrivit Consiliului Naţional de Securitate de la Kiev, cel puţin cinci militari şi sute de militanţi proruşi au fost ucişi în ultimele două zile. 

03 iul. 2014, 10:36
RĂZBOI ÎN UCRAINA: Cel puţin cinci militari şi sute de militanţi proruşi au fost UCIŞI

CRIZĂ ÎN UCRAINA: Nouă oameni au murit, ieri, într-un atac asupra unui sat din regiunea Lugansk. Pierderi au fost înregistrate şi în rândul armatei, dar mai ales al insurgenţilor. Separatiştii dau vina pe trupele guvernamentale pentru moartea civililor.De cealaltă parte, oficialii Ucrainei au declarat că trupele guvernamentale nu se aflau în zonă când s-a produs tragedia, iar de vină sunt militanţii proruşi, care au deschis focul asupra cartierelor rezidenţiale.

Un consilier al ministrului de Interne de la Kiev a declarat, potrivit presei, că într-o singură zi de la reluarea operaţiunii antitero, armata a reuşit să lichideze peste o mie de insurgenţi. Informaţia a fost însă negată de separatişti. De asemenea, trupele guvernamentale au reuşit să-l captureze pe primarul autoproclamat din localitatea Gorlovka, iar trei militanţi proruşi s-au predat.

Între timp, Kievul susţine că Moscova a închis trei puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, blocând astfel căile de evacuare pentru separatiştii care vor să fugă în Rusia.

Potrivit presei locale care citează oficiali ucraineni, de la începutul operaţiunii antitero în luna aprilie, peste 160 de civili şi 200 de soldaţi au murit.