Război între fraţi. Răzvan Burleanu ameninţă Republica Moldova cu judecata FIFA

Virgiliu Postolachi a primit cetăţenia română, a depus jurământul şi mai rămâne să fie convocat la naţionala tricoloră. Cel puţin în teorie. Practic lucrurile sunt ceva mai complicate, iar Burleanu anunţă că va lua măsuri.

27 sept. 2018, 13:54
Război între fraţi. Răzvan Burleanu ameninţă Republica Moldova cu judecata FIFA

Pe 25 septembrie, Virgiliu Postolachi de la PSG a devenit oficial cetăţean român cu acte. Imediat au început însă problemele. Pentru că, se pare, cei din federaţia moldoveană îl vor şi ei şi pun presiune ca jucătorul de 18 ani să joace pentru naţionala lor.

L-am sprijinit să obţină cetăţenia română, acum şi colegii noştri din Moldova trag de el ca să joace pentru nationala Moldovei, astfel încât va trebui să intrăm într-o procedură juridică la nivel de FIFA. Noi vom face tot ce ne stă în putere ca Virgiliu să joace pentru România. El a luat deja o decizie. Îşi doreşte să joace pentru Romania, deja cunoaşteti acest lucru. A refuzat să meargă în Moldova să joace pentru naţionala Moldovei„, a declarat Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

FRF a depus la începutul lunii august actele pentru obţinerea cetăţeniei lui Virgiliu Postolachi după, susţin federalii, un an de monitarizare a juniorului care avea cetăţenie moldoveană şi franceză. Jucător la PSG, Postolachi, a marcat în vară pentru francezi, amicalul câştigat, 3-2 cu Atletico Madrid.