RĂZBOI reluat în estul Ucrainei: Tiruri de artilerie grea. FOTO şi VIDEO

Tiruri susţinute de artilerie răsunau miercuri dimineaţa la Doneţk, oraș controlat de rebelii proruşi din estul Ucrainei, marcând o reluare a confruntărilor armate.

03 iun. 2015, 12:13

CRIZA continuă în Ucraina. Oficialii ucraineni spun că separatiștii proruși încearcă să destabilizeze situația în orașele Mariinka și Krasnogorovka, unde mai multe case au fost distruse, iar 25 de militari ucraineni au fost răniţi.

Purtatorul de cuvant al Fortelor ucrainene ale Operațiunii Antitero, Andrei Lysenko, a declarat că separatiştii proruşi utilizează sisteme de rachetă de tip „Grad”, tancuri, mortiere şi artilerie de calibru mare, arme interzise conform acordului de la Minsk.

Potrivi lui Evgheni Silkin, purtător de cuvânt al Statului major din sectorul „B”, în asalt sunt implicați circa 1000 de luptători. În regiunea localității Krasnogorovka, separatiștii își concentrează forțele, iar în apropiere de Marinki, au fost observate 20 de tancuri.

Potrivit ultimului raport al ONU, mai mult de 6.000 de persoane, deopotrivă civili și combatanți, au fost uciși în estul Ucrainei în anul care s-a scurs de la începerea conflictului armat.