Războinica lui Sandu Lungu se bate în cuşcă pentru titlul de cea mai bună luptătoare MMA

Diana Irena Belbiţă, 20 de ani, o sportivă originară din Mehedinţi, care s-a mutat la Oradea pentru a se putea antrena alături de Alexandru Lungu şi Ioan Brânză, se va bate, sâmbătă, în Polonia cu o braziliancă fioroasă pentru Centura KSW, titlu echivalent cu statutul de cea mai bună luptătoare MMA din Europa.

23 mai 2017, 10:23
Războinica lui Sandu Lungu se bate în cuşcă pentru titlul de cea mai bună luptătoare MMA

Diana Irena Belbiţă a început să facă sport la 12 ani şi a ales judo-ul căci voia să facă ceva diferit decât alte fete de vârsta ei. La 16 ani, a participat la Cupa Mondială K1 organizată în Szeged (Ungaria), competiţie pe care a şi câştigat-o.

„Experienţa acumulată la juniori m-a ajutat ca, la 18 ani, să îmi fac loc într-o lume a bărbaţilor, dominată de putere, forţă şi mult curaj. Când am urcat pentru prima dată în cuşca de MMA am ieşit învingătoare în mai puţin de un minut şi jumătate prin KO tehnic”, spune tânăra pentru ebihoreanul.ro.

În martie 2016, pentru a se pregăti la un nivel înalt în cariera sa MMA, Diana a decis să se mute la Oradea, unde se pregăteşte la Centrul de Arte Marţiale Mixte Alexandru Lungu, alături de „Muntele Bihorului” şi Ioan Brânză.

„Evoluţia mea a fost vizibilă, iar în scurt timp am fost contactată de cea mai bună promoţie de MMA din Europa, KSW (Konfrontacja Sztuk Walki) pentru o colaborare”, spune Diana Belbiţă.

Pe 1 octombrie 2016 a luptat în Zielona-Gora (Polonia) şi a obţinut o victorie importantă în faţa reprezentantei ţării gazdă, Katarzina Lubonska. Reuşita din acea confruntare a trimis-o direct în meciul pentru mult dorita centură KSW, unde se va lupta cu brazilianca Ariane Lipski, o tipă experimentată care, în ultimele şase meciuri, şi-a spulberat adversarele prin KO.

„Sunt cu atât mai motivată să câştig cu cât centura pentru care lupt ar fi cea mai importantă centură din MMA adusă pentru România până în prezent”, spune Diana Irena Belbiţă.