Războiul din Ucraina: Şapte militari au fost ucişi într-o singură zi

Șapte militari ucraineni au fost uciși și 23 răniți în luptele cu rebelii separatiști proruși, în estul Ucrainei în ultimele 24 de ore, a anunțat marți dimineață un purtător de cuvânt militar ucrainean, potrivit Reuters.

10 feb. 2015, 09:50
Războiul din Ucraina: Şapte militari au fost ucişi într-o singură zi

”În timpul nopții de 10 spre 11 februarie s-a înregistrat o intensificare a atacurilor din partea inamicului asupra pozițiilor ucrainene”, a declarat Anatoli Stelmah, într-o intervenție televizată. Un alt reprezentant al armatei ucrainene a spus că forțele guvernamentale au fost ținta a 87 de atacuri separate începând de luni.

Schimburile de focuri au fost violente mai ales în zona orașului Debalțevo, nod feroviar și rutier important la nord-est de orașul Donețk și care asigură legătura cu o altă regiune separatistă, Lugansk.

ONU estimează numărul persoanelor ucise în cele aproape zece luni de conflict în estul Ucrainei la peste 5.000, cifră menționată în toate dezbaterile oficiale.

Citeşte şi Ucraina: Sute de militari ruşi au intrat în Ucraina, în sprijinul separatiştilor

Pe de altă parte, separatiștii proruși din estul Ucrainei au anunțat luni începerea ‘mobilizării voluntare’ prin care încearcă să înroleze încă aproximativ 100.000 de combatanți, avertizând totodată că nu vor face ‘niciun pas înapoi’ în ce privește stabilirea liniei de demarcație ce separă trupele lor de cele ale armatei ucrainene.

Unul dintre cele mai delicate puncte ale negocierilor pentru soluționarea crizei din Ucraina pare să fie trasarea liniei de demarcație între cele două tabere, întrucât, în urma recentei ofensive militare, separatiștii proruși au cucerit noi teritorii și nu mai acceptă linia de demarcație ce urma să fie stabilită în baza acordurilor de la Minsk, din luna septembrie.