Războiul diplomatic Rusia – Marea Britanie. Reacţia Theresei May după ce Moscova a decis expulzarea a 23 de diplomaţi britanici

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a declarat, sâmbătă, că Londra ia în considerare noi măsuri împotriva Rusiei, după ce Moscova a decis expulzarea a 23 de diplomaţi britanici ca urmare a crizei generate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează site-ul agenţiei Reuters.

RomaniaTV.net
17 mart. 2018, 14:30
Războiul diplomatic Rusia – Marea Britanie. Reacţia Theresei May după ce Moscova a decis expulzarea a 23 de diplomaţi britanici

„Nu vom tolera niciodată ca Guvernul Rusiei să ameninţe vieţile cetăţenilor britanici sau a persoanelor care locuiesc pe teritoriul britanic. Am fost reasiguraţi de sprijinul primit de la aliaţii noştri din întreaga lume”, a declarat May, în cadrul unui congres al Partidului Conservator din Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Declaraţiile premierului britanic vin la câteva ore după ce Rusia a anunţat că va expulza 23 de diplomaţi britanici, că va retrage Londrei permisiunea de a deschide un Consulat general la Sankt Petersburg şi că va închide operaţiunile efectuate de British Council. Decizia Rusiei vine la câteva zile după ce Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, care l-a vizat pe un fost agent rus şi pe fiica acestuia. Moscova a negat orice implicare.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi continuă să fie în stare critică.