Răzvan Alexe, inculpat în dosarul de evaziune de 35 milioane de euro şi reţinut în alt dosar, urmărit penal

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Răzvan Alexe, reţinut într-un dosar de trafic de influenţă, care este inculpat şi în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 milioane de euro, în care fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu a fost arestat preventiv.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 20:46
Răzvan Alexe, inculpat în dosarul de evaziune de 35 milioane de euro şi reţinut în alt dosar, urmărit penal

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, Alexe Răzvan, acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, este urmărit penal de procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Ploieşti.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alexe, reţinut marţi seară, cu un minut înainte de miezul nopţii, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care au declinat dosarul în favoarea DNA.

Răzvan Alexe, cunoscut în Prahova drept un apropiat al conducerii organizaţiei judeţene a PSD şi unul dintre inculpaţii din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, a fost reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri.

Citeşte şi Ponta: Nu îl cunosc pe Marcel Păvăleanu; nu mai lucrează la SGG

Conform datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la solicitarea Mediafax, Răzvan Alexe este acuzat că în perioada 2012-2013, prin acţiuni repetate, a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor persoane cu putere de decizie din Consiliul Judeţean Prahova şi că poate asigura câştigarea unor licitaţii organizate de această instituţie pentru reabilitarea unor drumuri judeţene.

Ca mod de operare s-a stabilit că, în schimbul câştigării licitaţiilor, Răzvan Alexe a pretins şi obţinut indirect sume importante de bani de la societatea administrată de denunţător. Cercetările au relevat că societatea câştigătoare a licitaţiei era determinată de inculpat să încheie un contract de subantrepriză cu o altă societate controlată de acesta, lucrările erau efectuate de societatea câştigătoare care achita însă contravaloarea lor societăţii subcontractante. Operaţiile comerciale fictive erau menite să faciliteze obţinerea unor venituri ilicite de către inculpat„, se arăta în informarea transmisă de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Răzvan Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, presa relatând că acesta a fost implicat în incidente violente în timpul campaniilor electorale şi publicând imagini cu acesta în compania mai multor lideri ai PSD Prahova.

Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi de alte şase persoane, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, după ce ar fi făcut achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip „fantomă.

Alexe este singurul dintre cei opt inculpaţi din acest dosar pentru care instanţa nu a emis mandat de arestare preventivă şi a impus obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei.