Răzvan Burleanu anunţă măsuri dure: Cluburile în insolvenţă nu vor mai juca în play-off şi nici în Cupa României

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a arătat, luni, într-o conferință de presă, care sunt, în opinia sa, cauzele eșecului României în meciul cu Albania, la EURO 2016 şi a dezvăluit strategia de viitor a FRF.

RomaniaTV.net
27 iun. 2016, 12:31
Răzvan Burleanu anunţă măsuri dure: Cluburile în insolvenţă nu vor mai juca în play-off şi nici în Cupa României

Prima cauză este oboseala acumulată după jocurile cu Franța și Elveția. Fotbaliștii nu mai sunt obișnuiți să joace două sau trei meciuri, într-o perioadă scurtă de timp. Apoi, ei nu au prezențe în meciuri de cupe europene, adică Champions League și Europa League„, a arătat Burleanu, subliniind că „Noi nu am avut o strategie de dezvoltare a fotbalului după anul 1990„.

În continuare, el a precizat: „O mare problemă în fotbalul românesc este cea legată de insolvență. În următoarele două reuniuni ale Comitetului Executiv vreau să discutăm acest aspect și să luăm și niște măsuri concrete. Cluburile aflate în insolvență nu vor mai putea juca în Cupa României și nici în play-off-ul Ligii I. Apoi urmează depunctarea echipelor, iar din sezonul 2018-2019, cluburile vor fi retrogradate în liga a doua sau a treia„.

Pentru a se putea adopta aceste măsuri, Răzvan Burleanu solicită schimbarea cadrului legislativ, care deocamdată apără grupările aflate în insolvență.

Legat de viitorul fotbalului din România, Burleanu a anunțat, pentru această toamnă, elaborarea unei sistem de pregătire pentru jucătorii de fotbal de la 7 la 21 de ani.