Răzvan Ciobanu, ultimele detalii din anchetă. Cum a fost posibil să moară într-o maşină care oferă 91% siguranţă

Range Rover-ul condus de Răzvan Ciobanu este produs în anul 2014, are 2,3 tone și a primit 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP. Expertiza preliminară a mașinii arată că airbag-urile s-au declanșat la 126 de km la oră, momentul impactului. Istoricul înregistrat de computerul de bord arată că bolidul a circulat şi cu 250 de kilometri pe oră.

02 mai 2019, 06:50
Răzvan Ciobanu, ultimele detalii din anchetă. Cum a fost posibil să moară într-o maşină care oferă 91% siguranţă

Răzvan Ciobanu va fi condus joi pe ultimul drum, dar misterul în jurul morţii sale se adânceşte pe măsură ce noi detalii ies la iveală din anchetă. Astfel, dacă airbag-urile s-au declanșat la 126 de km la oră, în momentul impactului, asta înseamnă că viteza era mult mai mare când maşina circula pe şosea, ea rulând aproape un kilometru pe câmp.

Pe de altă parte, maşina pe care o conducea Răzvan Ciobanu oferă o siguranţă de 91% pentru şofer, moartea designerului într-un asemenea automobil ridicând mari semne de întrebare. Modelul acesta de Range Rover este prevăzut inclusiv cu un airbag pentru pietoni. Acesta se deschide cu 60 de milisecunde după ce senzorii au depistat un posibil impact frontal cu un pieton și reduce leziunile provocate.

Citeşte şi Lovitură de teatru în cazul morţii lui Răzvan Ciobanu. Un martor susţine că a văzut toată scena: ar fi fost implicate trei maşini

Cu toate acestea, raportul procurorilor indică un cumul de leziuni interne grave suferite de Răzvan Ciobanu, ca şi cum acesta nu ar fi beneficiat de nicio protecţie. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa spun că moartea lui Răzvan Ciobanu a fost una violentă, el suferind o ruptură de aortă cu hemoragie internă, ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. În urma accidentului, Ciobanu a fost proiectat în afara autovehiculului, cu faţa în jos, poziţia sa fiind schimbată de către medicii SMURD pentru aplicarea procedurilor specifice.

Citeşte şi Băgat în transă de un călugăr tibetan, Răzvan Ciobanu se visa bogat. Întâmplare ireală cu designerul, la supermaket

Din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii„, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.