Răzvan Rotaru (PSD Botoşani): 80 de deputaţi ai partidului susţin demersul prin care i se cere demisia lui Dragnea

Deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru susţine că aproximativ 80 de deputaţi ai partidului susţin demersul celor trei lideri ai PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi a Camarei Deputaţilor, el afirmând că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase loc unei echipe care vrea să construiască partidul. "Dacă vrea binele partidului cu adevărat, să facă acel pas în spate şi să demonstreze că e bărbat", spune deputatul social-democrat.

20 sept. 2018, 09:53
Răzvan Rotaru (PSD Botoşani): 80 de deputaţi ai partidului susţin demersul prin care i se cere demisia lui Dragnea

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară la B1 Tv că 50 de parlamentari de la organizaţii puternice au semnat acest document, iar numărul acestora continuă să crească.

Deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru a declarat, joi, la Digi 24, că se numără printre parlamentarii semnatari ai scrsisorii, iar numărul acestora este mult mai mare.

„Da, aş putea să spun că sunt între cei 50. Eu zic că suntem mai mulţi de 50. Suntem undeva la vreo 80 de deputaţi (PSD are 149 de deputaţi – n.r.) care susţinem această schimbare în interiorul partidului pentru a însănătoşi acest partid. Pentru că, la acest moment, partidul suferă foarte mult, ne prăbuşim în sondaje şi oamenii nu mai ţin cont de măsurile bune pe care le luăm, cât timp partidul se duce foarte în jos în toate măsurătorile care sunt făcute. Iar liderul partidului este sub partid cu mult. De aceea, cred că Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase loc unei echipe care vrea să construiască acest partid şi să-l ducă acolo unde îi este locul, cât mai sus, să depăşim 35-40% pentru viitoarele alegeri”, a afirmat deputatul PSD de Botoşani.

Rotaru a spus că Liviu Dragnea ar trebui să înţeleagă că fără partid „nu ar fi ajuns unde a ajuns şi dacă vrea binele partidului cu adevărat trebuie să facă acel pas în spate şi să demonstreze că este bărbat”.

„Atâta timp cât domnul preşedinte are problemele pe care le are, nu am vrea ca acest partid să fie sacrificat doar pentru că vrea o singură persoană şi câţiva din jurul dumnealui. Cred că ar trebui să înţeleagă că partidul înseamnă totul, fără partid nu ar fi ajuns unde a ajuns şi dacă vrea binele partidului cu adevărat, să facă acel pas în spate şi să demonstreze că e bărbat. Ar trebui să aşteptăm să treacă ziua de vineri şi, după ce vom avea un rezultat în urma lucrărilor, sperăm ca în interiorul partidului să găsim acea persoană care ne poate conduce acolo unde ne dorim. Până nu se va discuta în CEx, aş vrea să nu comentez alte lucruri vizavi de cine va veni la conducerea Camerei Deputaţilor”, a mai afirmat parlamentarul de Botoşani

El a susţinut şi că organizaţia judeţeană PSD Botoşani nu îl susţine pe Liviu Dragnea şi că preşedintele filialei, senatorul Doina Federovici, a luat singură decizia de a-şi afirma sprijinul pentru liderul PSD, fără a se consulta cu ceilalţi membri de partid: „Noi nu am avut niciun fel de şedinţă la nivel local pentru că a plecat preşedinta partidului la nivel local, cu un mandat pentru a-l susţine pe Dragnea. Cred că e un punct de vedere personal şi cred că trebuia să fie consultaţi toţi membrii de partid la nivel local sau măcar cei reprezentativi. Pentru că nu poţi să mergi cu un mandat fără să te consulţi cu colegii tăi. Se procedează la fel cum se procedează şi la Bucureşti, fără a consulta colegii se iau anumite decizii care nu sunt constructive pentru binele partidului”.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar documentul va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de „suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu doresc destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacşu consideră că documentul conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care au fost abandonate în ultima perioadă, şi propune ca acesta să fie analizat de toate organizaţiile partidului, precizând că este în favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor în partid. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie, el spunând că a înţeles din această „epistolă” că „partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie”. El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, „nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii”.