Razvan Sava şi-a făcut birou pe şantierul de la Piaţa Sudului. În ce stadiu sunt lucrările la pasaj FOTO

Primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava a anunţat, pe Facebook, că a instalat un birou improvizat pe şantierul de la Piaţa Sudului, pentru a verifica dacă se respectă programul de lucru la pasaj.

12 apr. 2016, 18:34

Lucrările la pasajul de la Piața Sudului se apropie de o nouă fază: terminarea pasajelor pietonale subterane și eliberarea bretelelor de circulație dinspre Mega Image, benzinăria Mol, Aleea Castanilor și Piața Sudului. Se pregătește turnarea asfaltului pe aceste bretele, urmând ca apoi lucrările să vizeze străpungerea finală spre bulevardul Mihai Bravu. Suntem in grafic„, a anunţat marţi Razvan Sava.

Răzvan Sava a declarat la sfârşitul lunii martie că stadiul lucrărilor la Pasajul Piața Sudului depășește 50% și că ar putea fi finalizat până pe 30 iunie.

Pasajul rutier subteran de la Piata Sudului este cel mai mare proiect de infrastructura realizat cu fonduri europene. Proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legătura dintre Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, dar şi amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier şi către staţiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizează modernizarea carasobilului în intersecţia Calea Văcăreşti – Olteniţei – Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea de legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiilor de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.