RCA: Asigurătorii aruncă vina creşterii preţului la RCA pe service-uri, care umflă preţurile la reparaţii

RCA: Uniunea asigurătorilor din România (UNSAR) a propus Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) introducerea în norma care reglementează poliţele RCA a conceptului de valoare de piaţă a vehiculelor la data daunei, în vederea îmbunătăţirii controlului cheltuielilor asigurătorilor.

11 sept. 2014, 12:32
RCA: Asigurătorii aruncă vina creşterii preţului la RCA pe service-uri, care umflă preţurile la reparaţii

RCA, noi modificări. „În viziunea membrilor UNSAR, propunerile de modificare a normelor ce guvernează activitatea RCA în România vizează câteva obiective clare: creşterea gradului de prudenţialitate pentru acest segment de piaţă, creşterea transparenţei şi controlul îmbunătăţit al cheltuielilor. Cu privire la acest din urmă aspect – controlul cheltuielilor -, UNSAR a înaintat propuneri concrete de actualizare a normei RCA astfel încât aceasta să respecte principiul rezonabilităţii privind acoperirile din poliţele RCA, respectiv introducerea conceptului de valoare de piaţă a vehiculelor la data daunei”, se arată într-un comunicat al UNSAR remis Mediafax.

Citeşte şi RCA, noi reguli în cazul accidentelor: Maşină închiriată de asigurator în cazul proceselor mai lungi

La finele lunii iulie, ASF a dat publicităţii un proiect de normă care vizează modificarea şi completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul CSA 14/2011.

Potrivit documentului, asigurătorii care emit poliţe de răspundere civilă auto (RCA) vor trebui să aibă un grad de solvabilitate de 1,3, comparativ cu 1 în prezent, pentru activtatea de asigurări generale şi vor fi obligaţi să menţioneze pe poliţele RCA comisionul de intermediere, care nu va depăşi 10% din primele încasate pe acest segment.

„Nivelul maxim al comisionului acordat de asigurători pentru contractarea asigurării RCA nu va depăşi 10% din valoarea primelor de asigurare încasate. Asigurătorii RCA au obligaţia să prevadă în orice contract de intermediere obligaţia intermediarului de a încasa prima de asigurare aferentă poliţelor RCA integral în contul asigurătorului, sau în cazul plăţilor în numerar, de a vira prima de asigurare încasată integral în contul asigurătorului, cel târziu în ziua următoare datei încasării”, se precizează în proiect.

Citeşte şi Atenţie, şoferi: poliţele RCA s-ar putea scumpi din nou

O altă propunere a instituţiei vizează tarifele de primă pentru RCA, care vor fi modificate după minimum 6 luni de la ultima notificare, cu excepţia indexărilor sau a majorărilor pe anumite categorii de riscuri.

„Nerespectarea de către asigurătorii RCA şi de către intermediarii în asigurări a prevederilor articolelor 21 – 23 (prezentate anterior – n.r.) se va sancţiona cu retragerea autorizaţiei de a practica asigurarea obligatorie RCA pentru asigurători şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a intermediarilor, conform articolului 39 din Legea 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare şi normelor emise în aplicarea acestei legi”, se mai spune în document.

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este un contract prin care persoanele prejudiciate în urma unui accident auto produs din vina conducătorului auto asigurat primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau vătămările corporale suferite.

Scopul poliţei este ca persoanele păgubite să primească obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, independent de situaţia materială a celui care a produs paguba.

Piaţa de asigurări din România este dependentă de segmentul asigurărilor auto (RCA şi CASCO), care reprezentau 65,12% din totalul primelor subscrise aferente categoriei de asigurări generale în anul 2013. Astfel, subscrierile aferente clasei X de asigurări generale, respectiv poliţe RCA, au consemnat un avans de 15,2%, la 2,46 miliarde de lei.

Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a însumat subscrieri de 8,12 miliarde de lei, în scădere cu 1,6% faţă de 2012. Asigurările generale, care includ poliţele RCA, au atins 6,49 miliarde de lei, cu 0,56% mai mult faţă de 2012.

Primii trei jucători pe segmentul RCA în 2014 au fost Euroins România – 466,31 milioane de lei, Carpatica Asig – 413,81 milioane de lei şi Astra Asigurări – 403,09 milioane de lei.

Potrivit UNSAR, îmbunătăţirea cadrului normativ referitor la asigurarea RCA este cu atât mai importantă cu cât acesta se referă la un segment care are incidenţa cea mai ridicată în privinţa despăgubirilor, în primul rând sub aspectul valorii indemnizaţiilor plătite anual păgubiţilor, dar şi al numărului de beneficiari indemnizaţi în baza existenţei poliţelor RCA în vigoare.

Astfel, asigurătorii plătesc anual aproximativ 300.000 de dosare de daună pe segmentul RCA, cuantumul despăgubirilor situându-se, în ultimii trei ani, la o valoare medie anuală de circa 400 milioane de euro.

„Practic, mai mult de 40% din totalul indemnizaţiilor plătite de asigurători în ultimii trei ani în contul asigurărilor generale se referă la despăgubiri aferente poliţelor RCA”, se spune în comunicat.

Varianta actuală a normei RCA permite interpretări subiective generatoare de distorsiuni la nivelul costurilor cu reparaţiile pretinse de unele dintre unităţile reparatoare.

În ultima perioadă, susţine UNSAR, se manifestă din ce mai pregnant tendinţa de interpretare a legislaţiei curente în direcţia maximizării veniturilor unora dintre service-urile auto.

„Se ajunge la supradimensionarea costurilor cu reparaţiile, în condiţiile în care devizele de reparaţii emise de unele unităţi reparatoare conţin tarife de manoperă şi cu piesele de schimb de două cu până la peste 5 ori mai mari faţă de mediile practicate de către unităţile de specialitate autorizate de producătorii de vehicule”, se mai spune în comunicat.

Încărcarea artificială a costurilor cu reparaţiile nu generează niciun beneficiu pentru consumator, respectiv pentru asigurat.

„Dimpotrivă, efectele se vor resimţi, înainte de orice, în tarife RCA mai mari, pentru că încărcarea nejustificată a notei de plată pentru reparaţii pe poliţe RCA contribuie la creşterea artificială a preţului acestor asigurări obligatorii. În plus, tot artificial creşte şi numărul de reclamaţii formulate, în numele păgubiţilor RCA, chiar de către unităţile reparatoare atunci când asigurătorii încearcă să limiteze acest tip de practici. Evident, în cele din urmă, sunt afectaţi chiar beneficiarii poliţelor RCA, prinşi la mijloc în dispute care nu le aparţin şi de care nu sunt vinovaţi”, se spune în comunicat.

În acest context, UNSAR consideră absolut necesară clarificarea cadrului normativ specific privind valoarea devizelor de despăgubire, prin limitarea acoperirii poliţelor RCA la nivelul preţurilor practicate de unităţile de specialitate autorizate de producătorii de vehicule, respectiv reprezentanţii din România ai acestora.

Actualizarea normei RCA trebuie, de asemenea, să ţină cont de situaţia pieţei auto din România.

„Îmbătrânirea parcului auto local este o realitate cunoscută. În prezent, mai mult de jumătate dintre vehiculele înmatriculate au o vechime de peste 10 ani. În acest context, prevederile actuale ale normei în vigoare care se referă la valoarea vehiculelor la data daunei sunt depăşite, în condiţiile în care aceasta este stabilită în baza unei grile unice limitată la o vechime de 10 ani. În plus, în forma sa actuală, grila de uzură normată nu este relevantă pentru toate mărcile”, potrivit UNSAR.

Soluţia propusă de UNSAR prevede introducerea conceptului de valoare de piaţă a vehiculelor la data daunei, având la bază sisteme (Audatex, Eurotax, DAT) acceptate şi deja utilizate pe piaţa asigurărilor pentru determinarea acestor valori de piaţă, inclusiv pentru acele mărci pentru care actuala grilă de uzură nu este relevantă.

În legatură cu aceste aspecte, UNSAR a transmis ASF propuneri de modificare a normei RCA, aprobată prin Ordinul CSA 14/2011.

„Propunerile ajustează posibilităţile de interpretare a reglementărilor, prin precizari menite să definească drept repere pentru cuantumul despăgubirilor acordate, costurile cu reparaţiile şi valori ale vehiculelor stabilite de mecanismele unei pieţe libere, bazată pe concurenţa loială şi un nivel ridicat de calitate”, se mai arată în comunicat.

UNSAR este încrezătoare că propunerile de modificare a normei RCA transmise către ASF vor fi preluate în varianta finală a reglementărilor, la fel cum autoritatea de supraveghere a susţinut şi iniţiativa asociaţiei profesionale a asigurătorilor privind standardizarea modului de stabilire a despăgubirilor pentru vătămări corporale achitate pe poliţe auto obligatorii (după modelul funcţional în Spania, Slovacia şi Cehia).

„Coroborate, asemenea noi prevederi clarificatoare ce vizează abordarea unitară a costurilor cu instrumentarea dosarelor de daună RCA vor genera beneficii tuturor părţilor implicate: client, păgubit, asigurător, unitate reparatoare. Menţionăm, de asemenea, că propunerile aduse în discuţie prin acest document reprezintă aspecte pe care UNSAR le-a susţinut constant în decursul ultimilor ani”, se mai spune în comunicat.

Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 25 de companii de profil, care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări.