RCS&RDS, obligată să modifice clauze din contracte constatate ca fiind abuzive de ANPC

RCS&RDS este obligată să modifice clauze din contracte constatate ca fiind abuzive de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Cconsumatorului (ANPC), în urma deciziei de Curţii de Apel Bucureşti, care a admis doar parţial contestaţia companiei faţă de un raport de control al inspectorilor ANPC.

26 oct. 2017, 12:57
RCS&RDS, obligată să modifice clauze din contracte constatate ca fiind abuzive de ANPC

„Constată caracterul abuziv al clauzelor contractuale prevăzute de: art.2.5 din clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediţia 6 REV 6_Anexa 3 – partea a II-a – III. Clauze specifice serviciului Digi Tel de telefonie fixă”, se arată în decizia instanţei, care vizează clauze care permiteau companiei să solicite restituirea telefonului şi a cartelei aferente dacă linia nu este folostă timp de două luni şi să aplice penalităţi dacă aparatul nu era înapoiat la timp.

O altă clauză abuzivă se regăseşte la capitolul vizând clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice, respectiv aceea prin care compania nu putea fi făcută responsabilă pentru anumite pierderi directe sau indirecte provocate clienţilor de nefuncţionarea sau de funcţionarea necorespunzătoare a unor servicii, scrie news.ro.

Instanţa a acceptat şi constatarea ANPC referitoare la obligativitatea beneficiarului a plăti o factură pe care o consideră incorectă şi de a se încadra într-un termen de 30 de zile pentru a o contesta.

Au fost acceptate însă contestaţiile RCS&RDS cu privire la fraude şi la măsurile de taxare pe care le poate aplica în astfel de cazuri.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a acceptat obiecţiile companiei şi cu privire la două dintre circumstanţele în care poate considera contractul reziliat de drept, fără intervenţia instanţei şi fără obligativitatea îndeplinirii vreunei formalităţi.

„Aplică pârâtei (n.r. – RCS&RDS sancţiunea contravenţională a amenzii în cuantum de 500 lei”, se mai arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, care este definitivă.