Reacţia dură a lui Tudor Chirilă după îmbrâncelile din Piaţa Victoriei

Tudor Chirilă a reacţionat după îmbrâncelile din Piața Victoriei. Artistul a postat pe contul de socializare un mesaj pentru cei care au ieșit în stradă.

02 dec. 2017, 15:00
Reacţia dură a lui Tudor Chirilă după îmbrâncelile din Piaţa Victoriei

„Chiar dacă decizia Primăriei de a face un târg în Piața Victoriei este o mârșăvie menită să opreasca protestele, ea este legală. Orice încercare de a impiedica montarea târgului prin forță va duce la o escaladare a conflictului din care nu va ieși nimic bun decât pentru cei care de-abia așteapta să demonstreze că în piață e o mana de huligani. Ar fi păcat să le dăm apă la moară de așa manieră. Protestele trebuie să rămână pașnice, ele vor fi vizibile oriunde daca vor fi din ce in ce mai multi cei care nu vor accepta sa traiasca intr-o tara cu justitie subordonată”, a scris Tudor Chirilă pe contul de socializare.

Aproximativ 200 protestatari s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, din Capitală, pentru a încerca să împiedice amenajarea Târgului de Crăciun de către Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), programat pentru perioada 5-17 decembrie.

Îmbrânceli cu jandarmii în Piaţa Victoriei: Protestatarii au strâns schelele montate pentru Târgul de Crăciun

Oamenii au ajuns de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Victoriei, acolo unde mai mulţi angajaţi ai Municipalităţii au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piaţa Victoriei şi au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea căsuţelor de Crăciun. În Piaţa Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeţi din beton şi mai multe structuri metalice.

Pe parcursul zilei au fost mai multe incidente înregistrate între manifestanţi şi jandarmi.

Protestatarii susţin că scopul acestui eveniment al Primăriei este de a le „ocupa piaţa”, locul în care, începând din ianuarie, îşi manifesta dezaprobarea faţă de măsurile guvernului. Ei strigă: „Vrem spitale, nu târguri penale!”, „Nu cedăm Piaţa Victoriei!”, „Firea, nu uita, piaţa nu-i Belina ta!”.

Ei s-au luat la ceartă cu jandarmii mobilizaţi în zonă şi, ulterior, au dărâmat unul dintre gardurile puse de jur împrejurul pieţei.