Reacţia Germaniei după atacurile cu bombe din Siria

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că Guvernul de la Berlin susţine atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva regimului de la Damasc efectuate ca reacţie la atacul chimic din oraşul Duma, relatează Deutsche Welle.

RomaniaTV.net
14 apr. 2018, 12:09
Reacţia Germaniei după atacurile cu bombe din Siria

Prin intermediul unui comunicat de presă, Merkel a subliniat că atacul împotriva Siriei a vizat distrugerea arsenalului chimic al Damascului.

”Susţinem acţiunea aliaţilor noştri americani, britanici şi francezi. Operaţiunea militară a fost necesară şi corespunzătoare”, a precizat Merkel, citată de Mediafax.

Anterior, Angela Merkel a declarat că Germania nu se va alătura unor atacuri împotriva Siriei, însă a adăugat că susţine eforturile statelor occidentale duse împotriva folosirii armelor chimice.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat sâmbătă dimineaţă mai multe zone din Siria care se presupune că ar avea legătură cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat că le-a folosit împotriva civililor din Duma în urmă cu o săptămână, anunţă BBC. Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Rusia a transmis că „astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe”. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis că atacurile coordonate de SUA împotriva Siriei reprezintă „acte de agresiune”.