Reacţia lui Jean-Claude Juncker, după votul din Parlamentul britanic asupra unui Brexit cu acord: „Timpul e pe sfârşite”

La câteva minute după ce Parlamentul britanic a respins ideea de ieşire din UE cu acord, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat opinia pe Twitter.

15 ian. 2019, 20:08
Reacţia lui Jean-Claude Juncker, după votul din Parlamentul britanic asupra unui Brexit cu acord: „Timpul e pe sfârşite”

Am luat notă cu regret de rezultatul votului din Camera Comunelor, din această seară. Îndemnăm Marea Britanie să-şi clarifice intenţiile cât mai curând posibil. Timpul e pe sfârşite„, a scris Juncker, făcând referire astfel la data de 31 martie, termenul la care este prevăzută ieşirea oficială a marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citeşte şi Theresa May, ultimele ore în funcţia de premier. Soarta sa va fi decisă miercuri, după o moţiune de cenzură

Din partea UE, procesul de ratificare a acordului de retragere continuă. Acordul de retragere este un compromis corect și cel mai bun acord posibil. Reduce prejudiciile cauzate de Brexit cetățenilor și întreprinderilor din Europa. Este singura modalitate de a asigura o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană (…) Riscul unei retrageri dezordonate a Regatului Unit a crescut odată cu votul din această seară„, mai spune Jean Claude Juncker, într-o declaraţie de presă.