REACŢIA lui Liviu Dragnea la apariţia numelui său în Dosarul Bica

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a comentat duminică faptul că numele său, alături de cel al Alinei Bica, apare într-un nou dosar, afirmând că nu avea în faţa cui să o susţină pe aceasta pentru funcţia de procuror general şi că "nimeni nu a intervenit la Victor Ponta".

14 dec. 2014, 14:43
REACŢIA lui Liviu Dragnea la apariţia numelui său în Dosarul Bica

‘Am auzit de nu ştiu ce acuzaţii că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui s-o propun şi în faţa cui să o susţin? (…) Eu am spus-o şi în public atunci şi în BPN că (nu este – n.r.) niciunul dintre noi care să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere pentru că nu sunt propuneri politice. Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu’, a afirmat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Alina Bica este cercetată de procurorii DNA într-un nou dosar, disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv, au declarat surse judiciare. Sursele au precizat că Alina Bica este suspectată că ar fi luat ca mită 3,5 milioane de euro prin intermediari de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul în care acesta este cercetat. Aceleaşi surse au afirmat că în dosar apar nume importante, printre care Liviu Dragnea şi Ovidiu Tender.

Potrivit unui document care ar fi extras din dosarul DNA, Liviu Dragnea ar fi intervenit pe langa Alina Bica in numele omului de afaceri Ioan Niculae pentru a asigura tergiversarea unei anchete pana la data prescrierii faptelor comise de omul de afaceri.

Pentru serviciile sale Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro de la Ioan Nicolae si promisiunea lui Liviu Dragnea ca va fi numita Procuror General.

CITEŞTE ŞI ALINA BICA, cercetată de DNA într-un nou dosar. Numele lui LIVIU DRAGNEA şi al ELENEI UDREA apar în dosar