Reacţia lui Marilyn Manson în faţa acuzaţiilor de viol: „Îi urez succes”

Liderul trupei de rock industrial Marilyn Manson a reacţionat la acuzaţiile de viol la care a fost supus basistul trupei sale, agresiune asupra fostei iubite care s-ar fi petrecut în anii '90.

26 oct. 2017, 07:19
Reacţia lui Marilyn Manson în faţa acuzaţiilor de viol: „Îi urez succes”

Marilyn Manson a declarat marți seară că a decis să se ”despartă” de basistul Jeordie White, Twiggy Ramirez pe numele său de scenă, care, ocazional, era și chitaristul trupei. Acţiunea vine ca un efect al valului de dezvăluri provocat de cazul Weinstein, care a acaparat social media sub hashtag-ul #metoo.

”Va fi înlocuit în turneul următor. Îi urez succes”, a scris artistul pe Twitter, fără explicații suplimentare.

Concedierea vine la cinci zile după ce Jessicka Addams, solista trupei de rock gothic Jack Off Jill, l-a acuzat pe Jeordie White de abuz sexual, inclusiv de viol, pe vremea când erau împreună, în anii ’90.

Jessicka a declarat pe Facebook că Jeordie White a violat-o, amenințând-o că o va strânge de gât și că a strigat ”nu” atât de puternic, încât au intervenit vecinii.

Citeşte şi Daisy Berkowitz, chitarist şi membru fondator al trupei Marilyn Manson, a murit la vârsta de 49 de ani

La fel ca și în industria cinematografică, unde domnește omerta, legea tăcerii impuse, care a făcut ca acuzațiile aduse lui Harvey Weinstein să nu iasă la iveală, industria muzicală a forțat-o să păstreze tăcerea, a explicat artista, potrivit Agerpres.

”Casa de discuri se temea ca Marilyn Manson să nu-și folosească influența pentru a distruge nu numai formația Jack Off Jill, dar și reputația mea”, a explicat aceasta.

”Presiunea și sentimentul de vinovăție legate de consecințele inevitabile pe care dezvăluirile despre viol le-ar fi avut asupra trupei mele, fericirii și succesului meu, m-au determinat să păstrez tăcerea”, a declarat Jessicka.

Într-un comunicat de presă dat publicității miercuri seară, Jeordie White a declarat că ”abia recent i-au fost aduse la cunoștință aceste acuzații despre fapte de acum mai bine de 20 de ani”. ”Dacă am provocat suferință, îmi cer scuze și regret profund”, a spus basistul, adăugând că ”își va petrece timpul cu familia”.

Citeşte şi Johnny Depp, de nerecunoscut în cel mai nou şi MACABRU videoclip al lui Marilyn Manson FOTO

Marilyn Manson, care se reface după un accident petrecut în timpul concertului de pe 1 octombrie de la New York, va reveni în turneu începând cu 5 noiembrie.