Reacţia MAE, după ce Autoritatea Palestiniană şi-a retras ambasadorul din România: E nevoie de un dialog politic susţinut

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite, joi, referitor la decizia Autorităţilor Palestiniene de rechemare a ambasadorului la Bucureşti la Ramallah, în contextul intenţiei mutării ambasadei României din Israel, la Ierusalim, după modelul Statelor Unite, că "este nevoie mai mult decât oricând de un dialog politic susținut și de intensificarea contactelor diplomatice, în sprijinul unei abordări constructive în ceea ce privește problematica israeliano-palestiniană".

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 11:22
Reacţia MAE, după ce Autoritatea Palestiniană şi-a retras ambasadorul din România: E nevoie de un dialog politic susţinut

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de decizia autorităților de la Ramallah de a-și chema pentru consultări ambasadorul de la București.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că uzanțele diplomatice prevăd posibilitatea chemării unui ambasador pentru consultări.

MAE menționează că, la acest moment, este nevoie mai mult decât oricând de un dialog politic susținut, inclusiv prin intermediul reprezentanțelor diplomatice, și de intensificarea contactelor diplomatice, în sprijinul unei abordări constructive în ceea ce privește problematica israeliano-palestiniană.

MAE subliniază necesitatea evitării oricăror acțiuni care ar putea să compromită procesul de pace. Totodată, MAE reiterează poziția principială a României privind soluția existenței celor două state, Israel și Palestina, care să conviețuiască în pace și securitate„, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Autoritatea Palestiniană a anunţat miercuri că îşi recheamă ambasadorii din cele patru state UE care au trimis reprezentanţi la ceremonia de duminică în onoarea deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim, relatează AFP. Este vorba despre ambasadorii din România, Cehia, Ungaria şi Austria. Ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, a părăsit ţara noastră încă de aseară.