Reacţia MApN la scandalul rachetelor distruse în Călăraşi. Ministerul dezminte că ar conţine uraniu

Ministerului Apărării  Naţionale a oferit o primă reacţie în scandalul rachetelor detonate la exerciţiile militare din Călăraşi. MApN anunţă că niciodată nu s-au folosit rachete cu uraniu la manevre şi că muniţia utilizată la exerciţii nu afectează mediul inconjurător.

17 nov. 2017, 10:53
Reacţia MApN la scandalul rachetelor distruse în Călăraşi. Ministerul dezminte că ar conţine uraniu

Replica MApN vine după ce un ofiţer a trimis imagini postului România TV, precizând totodată că rachetele detonate la Jegălia ar conţine uraniu scăzut, un element radioactiv care afectează mediul pe termen lung.

MApN mai precizează că detonările din aceste imagini au avut loc în 2011, subliniind că niciodată nu s-au folosit rachete cu uraniu la manevre şi că muniţia utilizată la exerciţii nu afectează mediul înconjurător.

Militarul care a trimis imaginile cu exerciţiile miliare la România TV, spunea: „Au fost mai multe unități militare, iar americanii au sosit de la baza Kogălniceanu din Constanța, ei au adus rachetele ce trebuiau detonate. (…) Problema se pune că astfel de detonări au loc pe întreg teritoriul țării, iar rachetele cu uraniu scăzut sunt extrem de periculoase mediului. (…) Am fost mulți soldați acolo, nu se mai știe cine a filmat. (…) Vă dați seama că va fi scandal mare în MAPN, CSAT…, nu vreau să îmi pierd slujba și pensia. (…) Sper prin aceasta să se tragă un semnal de alarmă și să nu se mai întâmple astfel de lucruri!„.