Reacţie dură a PSD Sector 5, după plecarea lui Cristian Rizea din partid

Deputatul Cristian Rizea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a părăsit luni PSD, alăturându-se formaţiunii lui Bogdan Diaconu, PRU. Alături de el, a migrat şi deputatul independent Mihai Sturzu, care a demisionat din PSD la finele anului trecut, mai mulţi alţi parlamentari fiind în negocieri pentru intrarea în PRU. În replică, şeful PSD Sector 5, Daniel Florea, susţine că Rizea a plecat singur din partid, fără alţi oameni "după el"şi îl acuză de minciună. 

30 aug. 2016, 13:54
Reacţie dură a PSD Sector 5, după plecarea lui Cristian Rizea din partid

Fostul candidat la Primăria Sectorului 5, Cristian Rizea, a motivat că nu mai poate poate rămâne alături de social-democraţi pentru că aceştia sunt conduşi de un lider (n.r. – Liviu Dragnea) care l-a împiedicat să candideze la primărie şi care acum vrea să ajungă la închisoare. 

„După 16 ani ca membru activ PSD am ales să întru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită, condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulţi prieteni şi colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU ! Din păcate nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5, dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!”, scrie Rizea, pe Facebook.

Alături de Rizea, a plecat la PRU şi fostul social-democrat Mihai Sturzu, parlamentar independent. 

„În urma informațiilor apărute în mediul on-line, conform cărora „cea mai mare parte a filialei PSD Sector 5 ar fi plecat către PRU cu domnul Cristian Rizea”, vă transmitem că această informație este complet falsă, fără a avea o minimă legătură cu realitatea”, a precizat PSD Sector 5 într-un comunicat de presă, marţi după-amiază.

„Nu a plecat nimeni din partid, în afară de Rizea care a zis că s-a înscris în alt partid. N-a plecat niciun membru din PSD Sector 5, la PRU. El nu a mai fost la partid de când a avut problemele acelea penale. Nici nu cred că știe unde e noul sediu sau dacă știe n-a intrat în el niciodată”, a comentat Daniel Florea, președintele PSD Sector 5 şi primarul Sectorului 5 care a adăugta că formaţiunea politică pe care o conduce îşi desfăşoară activitatea în două sedii principale, respectiv la PSD Sector 5 din Strada Vâltoarei nr. 3 și la PSD Sector 5 din Strada Mărgeanului 17-19. „Avem două sedii în care funcționăm și le-am preluat din luna aprilie a acestui an. Sediul despre care vorbește Rizea era unul situat în Ferentari, pe care l-a luat el în ianuarie și care este pustiu acum. L-a luat de pe PSD când era încă el președinte. Când am luat eu organizația nu mai aveam treabă cu sediul ăla”, a menţionat Florea.

CITEŞTE ŞI Mişcări de trupe pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid FOTO