Reacţii internaţionale la atentatul din Clubul Reina din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc într-un club din Istanbul, soldat cu zeci de morți și răniți.

01 ian. 2017, 14:13
Reacţii internaţionale la atentatul din Clubul Reina din Turcia

– ”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor și își exprimă speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea cu poporul turc și respinge cu tărie asemenea acte criminale. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului și reafirmă necesitatea concentrării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea oricăror forme de terorism”, se arată într-un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

– Consilierul prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, condamnă atacul terorist care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Istanbul. ”Condamnăm ferm atacul terorist de la Istanbul. Sincere condoleanțe familiilor victimelor și recuperare grabnică celor răniți. România este alături de Turcia”, a scris, pe Twitter, consilierul prezidențial.

Citeşte şi Turcia: Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor atacului din clubul Reina GALERIE FOTO

– Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, transmite condoleanțe familiilor victimelor atentatului terorist de la Istanbul și își exprimă speranța că astfel de atacuri vor dispărea în 2017, un an pe care „ni-l dorim cu toții mai bun pentru toți locuitorii acestui pământ, indiferent de țară, religie sau etnie”. „Am fi vrut să începem anul nou în liniște și pace și să auzim numai știri bune și pozitive! Din păcate, ce a fost mai rău în anul 2016, atacurile teroriste împotriva nevinovaților, a marcat și primele ore ale acestui an la Istanbul (…) Am reacționat de fiecare dată cu toții, transmițând mesaje de solidaritate și de condoleanțe (…) din păcate, nu mai sunt cuvinte care să descrie odioșitatea și lașitatea acestor acte! Uciderea nevinovaților nu poate fi un mesaj ideologic, ci doar un act criminal! Condoleanțe familiilor victimelor atacului și rămân cu speranța că aceste acte vor dispărea în cursul acestui an”.

Autorul atentatului comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți, este în continuare căutat de poliție, relatează AFP. Atacatorul, deghizat în Moș Crăciun, potrivit media turce, a deschis focul în clubul Reina, situat pe malul Bosforului, omorând 39 de persoane și rănind alte 69.