Rebelii din Ucraina atacă trupele guvernamentale cu artilerie grea. Cel puţin cinci morţi

Luptele nu contenesc în estul Ucrainei. Trei militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi doi au fost luaţi ostatici în ultimele 24 de ore. Insurgenţii au atacat cel puţin 10 localităţi din regiunea Donbass.

01 iun. 2015, 05:54
Rebelii din Ucraina atacă trupele guvernamentale cu artilerie grea. Cel puţin cinci morţi

Trei soldaţi ucraineni şişi doi civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în luptele din estul separatist al Ucrainei , a precizat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

În regiunea Doneţk, rebelii proruşi au distrus o biserică, folosind artileria grea şi mortiere. O explozie s-a produs în curtea lăcaşului sfânt. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, potrivit publika.md.

Citeşte şi Ucraina dă liber la înrolarea CETĂŢENILOR STRĂINI în armata naţională

În luna februarie, liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei şi Franţei au convenit asupra unui nou acord de încetare a focului în regiunea Donbass. Înţelegerea nu este însă respectată integral.

Actualele pierderi de vieţi omeneşti în regiunile separatiste ale Ucrainei demonstrează încă o dată fragilitatea aordurilor de pace încheiate sub auspicii internaţionale, între Guvernul de la Kiev şi rebeli.

Luptele s-au intensificat recent în jurul punctelor fierbinţi de pe frontul de luptă din zonele industriale ale Ucrainei, în special în zonele-cheie, ca oraşul-port Mariupol şi aeroportul din Doneţk.