Record mondial: Cine sunt cei mai bătrâni gemeni din lume

Cei mai bătrâni gemeni din lume sunt belgieni şi trăiesc în comuna Laethem-Saint-Martin din Flandra orientală.

08 iul. 2016, 16:35
Record mondial: Cine sunt cei mai bătrâni gemeni din lume

Pieter şi Paulus Langerock, de nationalitate belgiană , au sărbătorit, vineri, împlinirea a 103 ani de viaţă. „Ei beau în fiecare zi un pahar de vin de Bordeaux şi au o stare de sănătate bună”, au declarat membrii personalului de la casa de bătrâni Ter Venne, unde locuiesc în prezent.

Recordul absolut de longevitate, consemnat în Gunness World of Records, le aparţine gemenilor americani Glen şi Dale Moyer, care s-au născut în 1895 şi care au trăit împreună până la vârsta de 105 ani, scrie presa belgiană. 

Dacă vor fi în continuare sănătorşi, gemenii belgieni Langerock ar putea bate acest record peste 2 ani. Ei sunt celibatari şi au spus că nu cred că vor apuca să trăiască atât.

Citeşte şi Cea mai longevivă familie din lume

„Am sărbătorit aniversările lor împreună cu familia acestora şi am organizat o masă festivă cu şampanie. Cei mai longevivi fraţi gemeni au primit şi vizite din partea autorităţilor belgiene, între care şi pe cea a Primarului localităţii, dar nu s-au bucurat de vreo atenţie specială din partea presei”, a declarat şeful casei de bătrâni care îi găzduieşte pe genii belgieni.