Record mondial la algebră: Elevii norvegieni au rezolvat 5 milioane de ecuaţii într-o săptămână

Elevii norvegieni au rezolvat aproape 5 milioane de ecuaţii de algebră într-un concurs desfăşurat timp de o săptămână, folosind o aplicaţie creată pentru popularizarea matematicii în rândul copiilor din această ţară, ale căror rezultate şcolare au început să scadă în statisticile internaţionale.

16 ian. 2014, 12:33
Record mondial la algebră: Elevii norvegieni au rezolvat 5 milioane de ecuaţii într-o săptămână

Elevii norvegieni doreau să doboare precedentul record de 400.000 de ecuaţii, stabilit de elevii americani din Washington folosind aplicaţia Dragonbox, informează Reuters. Acel record a căzut după doar trei ore, au precizat organizatorii evenimentului, scrie Mediafax.

„A fost o experienţă uluitoare pentru noi”, a spus Jean Baptiste Huynh, cofondator al aplicaţiei Dragonbox, după această competiţie care s-a încheiat miercuri.”Nimeni nu a făcut vreodată aşa ceva, la scala unei ţări întregi”, a mai spus acesta.

„Partea cea mai bună constă în faptul că acţiunea poate fi făcută la scară naţională. Sperăm să lansăm un eveniment similar în Statele Unite şi în Brazilia în decurs de un an. Iar apoi vrem să mergem la scară globală cu aceste evenimente”, a adăugat el.

Elevii norvegieni au ocupat locul al 30-lea în clasamentul PISA (Programme for International Student Assessment) din 2012 – o scădere considerabilă faţă de locul al 21-lea ocupat cu trei ani înainte. Elevii americani au coborât pe locul al 36-lea de pe locul al 31-lea.

Aplicaţia Dragonbox doreşte să redefinească limbajul matematic pentru jocuri video şi să transforme procesul de învăţare într-o serie de jocuri create pentru elevii din şcoala generală şi liceu.

Jean Baptiste Huynh, care a renunţat la o slujbă bine plătită în calitate de manager al unui fond de investiţii pentru a preda elevilor, intenţionează să lanseze un joc de geometrie înainte de vara acestui an.

Aplicaţia Dragonbox a fost descărcată de pe internet de peste 250.000 de ori.

Elevii din statul american Minnesota vor fi următorii participanţi la un nou concurs de algebră şi speră să rezolve 250.000 de ecuaţii într-o săptămână.