RECORD MONDIAL. Un diamant albastru vândut pentru 32,6 milioane de dolari

Un cumpărător din Hong Kong a plătit 32,6 milioane de dolari pentru un diamant albastru excepţional, o sumă record pentru acest tip de diamant, a anunţat vineri casa de licitaţii Sotheby's.

21 nov. 2014, 16:03
RECORD MONDIAL. Un diamant albastru vândut pentru 32,6 milioane de dolari

Diamantul de 9,75 de carate, în formă de pară, a stabilit şi un record mondial în ceea ce priveşte preţul per carat (3,3 milioane de dolari) pentru orice tip de diamant.

Sotheby’s a precizat că şapte cumpărători au licitat pentru acest diamant care până la urmă a fost vândut unui colecţionar anonim din Hong Kong.

Precedentul preţ record pentru un diamant albastru a fost stabilit în luna decembrie 2008 când diamantul Wittelsbach a fost vândut pentru 24,3 milioane de dolari de casa de licitaţii Christie’s la Londra. În ceea ce priveşte preţul record per carat pentru un diamant, acesta a fost de 2,4 milioane de dolari şi a fost stabilit în luna noiembrie 2013 când un diamant portocaliu de 14,82 carate a fost vândut de Christie’s la Geneva.

Potrivit unui raport al firmei De Beers, vânzările de bijuterii din diamante pe piaţa din China au crescut cu 12% pe an în perioada 2008-2013 iar în prezent China este a doua mare piaţă din lume după SUA.