Recorduri de temperatură în România. Cea mai CĂLDUROASĂ zi de 9 noiembrie din ultimii 50 de ani

Duminică a fost cea mai călduroasă zi de 9 noiembrie din ultima jumătate de secol, în România. În centrul ţării mercurul în termometre a urcat chiar şi până la 21 grade Celsius.

09 nov. 2014, 14:39
Recorduri de temperatură în România. Cea mai CĂLDUROASĂ zi de 9 noiembrie din ultimii 50 de ani

În centrul, vestul şi nord-vestul României vremea a fost foarte călduroasă duminică, peste valorile obişnuite ale acestei perioade a anului. Astfel, temperaturile înregistrate au fost în unele cazuri cu 10-12 grade peste valorile normale.

Meteorologul Gabriela Băncilă a declarat la România TV că a fost confirmat recordul că la Sibiu s-au înregistrat duminică la amiază 21 de grade Celsius, în condiţiile în care precedentul record pentru cea mai caldă zi de 9 noiembrie era de 20 de grade.

De altfel, temperaturi apropiate de recordurile zilnice au mai fost înregistrate duminică şi la Odorheiul Secuiesc. De asemenea, la ora 15.00, la predeal se înregistrau 17 grade Celsius, iar în Capitală erau numai 13 grade. La Zimnicea, unde de obicei se înregistrează temeperaturi mai ridicate, erau doar 9 grade, în timp ce la munte, la Păltiniş, mercurul în termometre urcase până la 20 de grade.

În zilele următoare vrea va continua să se menţină caldă în centrul, vestul şi nord-vestul României, dar şi în zonele deluroase şi montane.