Referat DNA: Fiul lui Dorin Cocoş, implicat în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica

Fiul lui Dorin Cocoş era implicat în aranjamentele tatălui său, la nivel înalt. Alin Cocoş apare în referatul procurorilor ca fiind prieten cu Gheorghe Stelian, fericitul beneficiar al unei despăgubiri record din banii statului. Totul a fost posibil cu ajutorul lui Dorin Cocoş, care şi-a cerut partea leului nu mai puţin de 10 milioane de euro.

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 13:13
Referat DNA: Fiul lui Dorin Cocoş, implicat în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica

Dorin Cocoş ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în legătură cu despăgubirea lui Stelian Gheorghe pentru un teren în Capitală, reiese din referatul DNA la dosarul în care este cercetată şi procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica.

În şedinţa comisiei din 15 martie 2011, arată procurorii, citând unul dintre inculpaţi, Alina Bica „a făcut un elogiu profesionalismului evaluatorului, considerând că raportul de evaluare este corect întocmit, iar suma stabilită era justificată”.

„În cadrul acestei şedinţe, Alina Bica a făcut un elogiu profesionalismului evaluatorului, considerând că raportul de evaluare este corect întocmit, iar suma stabilită era justificată. Având în vedere solicitarea anterioară făcută de către Dorin Cocoş, deşi valoarea stabilită pentru teren mi s-a părut mare, am votat pentru aprobarea raportului, luând în considerare susţinerile evaluatorului că avea comparabile chiar cu preţuri duble. (…)Pe Gheorghe Stelian l-am cunoscut ulterior procedurii, prin intermediul lui Alin Cocoş, cu care eram în relaţii de prietenie. De asemenea, am aflat că Bica Alina făcea parte din cercul relaţional al familiei Cocoş(…)”, a declarat un inculpat, potrivit referatului procurorilor DNA.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sâmbătă ca Alina Bica să fie arestată preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, ea fiind acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Mandate de arestare preventivă au primit şi Emil Nuţiu, expert evaluator, Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă executorie. Alina Bica s-a predat sâmbătă dimineaţă la arestul Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: CARACATIŢA dosarului Alinei Bica: apropiaţi ai cuplului Udrea-Cocoş, foşti înalţi funcţionari şi parlamentari

În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi penal deputatul UDMR Marko Attila, pentru abuz în serviciu, şi omul de afaceri Stelian Gheorghe, în cazul celui din urmă fiind impusă măsura controlului judiciar.