REFERENDUM 2018. Dan Barna, USR: „România este o naţiune tolerantă”

Dan Barna, preşedintele USR, a avut o primă reacţie la eşecul referendumului pentru modificarea Constituţiei, susţinând că România de luni va fi aceeaşi ca România de vineri.

07 oct. 2018, 17:57
REFERENDUM 2018. Dan Barna, USR: „România este o naţiune tolerantă”

REZULTATE REFERENDUM 2018, PRIMELE REACŢII. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, duminică seară, după închiderea votării, că, potrivit estimărilor USR, prezenţa la urne a fost de 19,5%, ceea ce înseamnă că referendumul nu poate fi validat. Dan Barna a subliniat că România este o naţiune europeană, o naţiune tolerantă şi modernă, care a refuzat să facă paşi înapoi. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, după încheierea votării, că rezultatul referendumului reprezintă o veritabilă moţiune de cenzură a românilor împotriva guvernării PSD, el criticând şi „organizarea extrem de proastă”, fără niciun fel de campanie de informare, de parcă Guvernul şi-a dorit ca interesul românilor să fie cât mai mic.

„Dincolo de demersurile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, România este o naţiune tolerantă, care a refuzat să facă paşi înapoi. USR a arătat că democraţia funcţionează. A fost posibil ca acest demers profund democratic să se desfăşoare corect, pentru ca 12.000 de oameni au răspuns la apelul nostru”, a declarat Dan Barna.

Rezultate Referendum 2018. Urnele s-au închis, cum au votat românii

Dan Barna a precizat că ”România de luni va fi exact la fel ca România de vineri, România secolului 21, cu tot felul de români”.

El a subliniat că ”USR a fost singurul partid care şi-a asumat să ducă mesajul românilor şi să-l transmită explicit, acela că vorbim de un demers inutil, care nu schimbă nimic pentru nimeni, care nu rezolvă nimic din dramele şi nevoile românilor”.

”Dincolo de incercările PSD-ALDE de a promova o guvernare prin frică şi minciună, România este o naţiune europeană, o naţiune tolerantă şi modernă, care a refuzat să facă paşi înapoi”, a declarat liderul USR.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au închis duminică, la ora 21.00, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

Prezenta la vot era de 18,87 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.450.189 la ora 19.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).