Referendum 2018. Liviu Dragnea, acelaşi incident la vot, ca şi Traian Băsescu. „Şapte ani de-acasă”

Referendum 2018. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a votat sâmbătă la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţiei, spunând că votul său a fost dat pentru ceea ce solicită milioane de români şi pentru ceea ce „ne defineşte ca societate şi naţiune”. Doi membri ai comisiei au refuzat să dea mâna cu el, la fel ca în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu. Dragnea a vorbit despre lipsa de educaţie.

06 oct. 2018, 09:47
Referendum 2018. Liviu Dragnea, acelaşi incident la vot, ca şi Traian Băsescu. „Şapte ani de-acasă”

Referendum 2018. „Am votat pentru ceea ce solicită milioane de români, pentru ceea ce cred eu că ne defineşte ca societate şi naţiune. E bine să decidem noi ce vrem pentru societatea noastră. Ni se spune de ani de zile că alţii ştiu mai bine ceea ce e bine pentru noi. Eu cred că e momentul să decidem noi ce societate şi ce ţară vrem să avem şi cum vrem să trăim„, a declarat Liviu Dragnea la ieşirea din secţia de votare de la Liceul „Jean Monnet”.

Doi membri ai comisiei au refuzat să dea mâna cu el atunci când Dragnea i-a salutat în secţia de votare. „Şapte ani de acasă„, a comentat liderul PSD în faţa jurnaliştilor.

Citeşte şi Referendum 2018. Traian Băsescu a fost la vot: „Un membru al comisiei a refuzat să dea mâna cu mine. Probabil era un PSD-ist înrăit”

Întrebat dacă crede că are o familie tradiţională, Dragnea a explicat că o astfel de familie este formată dintr-un bărbat şi o femeie care pot face copii sau pot adopta copii. „Ştiţi ce înseamnă familia tradiţională? O femeie şi un bărbat care pot face copii. Sau pot adopta. Este familie tradiţională şi dacă adoptă un copil, înseamnă că acel copil are şansa dragostei de mamă„, a spus Dragnea.

Citeşte şi Referendum 2018. Gigi Becali, la vot: „Scopul lor e să-l batjocorească pe Hristos, nu să se căsătorească”

De asemenea, întrebat ce va face dacă la un moment dat un membru al familiei sale va recunoaşte că are altă orientare sexuală, liderul PSD a spus că l-ar ajuta, pentru că el nu respinge niciun fel de minoritate. „Eu nu resping niciun fel de minoritate, nici măcar minoritatea sexuală. Nu încercaţi să spuneţi că acest vot este împotriva unei minorităţi! Categoric nu, dimpotrivă, cu multă înţelepciune şi maturitate trebuie să construim un cadru legal pentru parteneriatul civil„, a spus Dragnea. Întrebat când se va întâmpla acest lucru, el a spus „cât de curând”.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc sâmbătă şi duminică, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”. Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”. Pentru referendum au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot şi au fost amenajate aproape 19.000 de secţii de votare.