Referendum 6-7 octombrie. Pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 35 de secţii de votare

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 35 de secţii de votare unde cei care deţin cetăţenie română pot vota în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţia României, informează sâmbătă presa de la Chişinău.

06 oct. 2018, 08:46
Referendum 6-7 octombrie. Pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 35 de secţii de votare

Referendumul a început deja de vineri seara în diaspora. Prima secţie de votare care s-a deschis a fost cea din Auckland, Noua Zeelanda, unde votul a început vineri, la ora 21:00, ora României (sâmbăta, ora 7:00, ora locală). Va fi un referendum ce se va desfăşura pe parcursul a doua zile, sâmbătă şi duminică.

În ansamblu, votul în străinatate se va desfăşura pe durata a 58 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinatate se va încheia luni, 8 octombrie, pe Coasta de Vest a SUA şi Canada (secţiile de votare de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Phoenix si Portland în SUA şi Vancouver în Canada) la ora 7:00, ora României.

În total, Ministerul de Externe al României a organizat la referendumul pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 378 de secţii de votare în afara ţării. Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franta (15), Germania (14).