REFERENDUMUL din Catalonia: Poliţia spaniolă a sigilat peste jumătate din şcolile destinate secţiilor de votare

Poliţia spaniolă a închis 1.300 din cele 2.315 școli din Catalonia, în care ar fi trebuit să fie amenajate secții de votare în cadrul referendumului privind independența regiunii, relatează presa internaţională.

RomaniaTV.net
30 sept. 2017, 12:41
REFERENDUMUL din Catalonia: Poliţia spaniolă a sigilat peste jumătate din şcolile destinate secţiilor de votare

Acţiunea autorităţilor din Madrid reprezintă un alt pas pentru a bloca încercările autorităţilor catalane de a organiza referendumul de duminică. Guvernul spaniol a afirmat în repetate rânduri că referendumul pentru independenţă este neconstituţional.

În plus, Poliţia spaniolă a ocupat centrul de telecomunicaţii al Guvernului regional catalan.

Potrivit unei surse oficiale guvernamentale, susţinători ai independenţei Cataloniei au început să ocupe centrele de votare încă de vineri seara, petrecându-şi noaptea în şcoli, cu scopul de a împiedica un ordin al poliției de a evacua și de a închide secțiile de votare până la ora 6,00 a zilei de duminică.

Scrutinul ar trebui să înceapă duminică la ora 9,00.

Catalonia, una dintre cele mai bogate regiuni spaniole, are o populaţie de aproximativ 7,5 milioane de oameni, având şi propria limbă. Regiunea s-a bucurat de un nivel ridicat de autonomie, însă vrea dobândirea independenţei, aspect ce contravine Constituţiei spaniole.