„Regele ciocolatei”, favorit în cursa prezidenţială din Ucraina, vorbeşte limba română VIDEO

Miliardarul Petro Poroşenko, favorit în cursa prezidenţială din Ucraina, vorbeşte limba română. Dezvăluirea îi aparţine unei deputate ucrainence, care spune că în timpul unei prezentări la Kiev, cel supranumit "Regele Ciocolatei" a rostit mai multe fraze în limba română, fără să stâlcească niciun cuvânt.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 10:03
„Regele ciocolatei”, favorit în cursa prezidenţială din Ucraina, vorbeşte limba română VIDEO

Miliardarul Petro Poroşenko, favorit în cursa prezidenţială din Ucraina, ar vorbi româna, susţine o deputată.

Situaţia este explicabilă, miliardarul fiind originar din sudul Basarabiei. Petro Poroşenko este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina.

Duminică, în Ucraina sunt prevăzute să aibă loc alegeri prezidenţiale, considerate de o importanţă crucială pentru rezolvarea crizei politice din această ţară. În fruntea preferinţelor în perspectiva alegerilor prezidenţiale, cu peste 30% din intenţiile de vot, este ‘regele ciocolatei’ din Ucraina, Petro Poroşenko, susţinător al revoltei proeuropene care a determinat plecarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Petro Poroşenko a promis că, dacă va câştiga alegerile, restabilirea legii şi ordinii va constitui o prioritate. Poroşenko a fost ministru de externe şi al economiei în administraţiile anterioare, inclusiv în timpul lui Ianukovici.