Regele Juan Carlos apare alături de prinţul moştenitor Felipe pentru prima oară de la anunţul abdicării

Regele Juan Carlos al Spaniei a apărut alături de fiul şi succesorul său la tron, prinţul Felipe de Asturias, pentru prima oară de la anunţul abdicării, făcut luni. EFE transmite că regele şi prinţul moştenitor au luat parte împreună la o ceremonie militară, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 14:37
Regele Juan Carlos apare alături de prinţul moştenitor Felipe pentru prima oară de la anunţul abdicării

Regele Juan Carlos şi prinţul Felipe de Asturias au apărut relaxaţi şi surâzători în faţa participanţilor şi presei prezente la o ceremonie militară care a avut loc în cursul zilei la mănăstirea San Lorenzo de El Escorial. Acesta este amplu complex a cărui construcţie a început-o regele Filip al II-lea în secolul 16, şi care cuprinde un palat regal, o biserică, un panteon, o bibliotecă şi o mănăstire. În cripta panteonului se află rămăşiţele pământeşti ale aproape tuturor regilor şi reginelor Spaniei, precum şi ale moştenitorilor acestora.

Ceremonia la care au luat parte regele şi moştenitorul tronului Spaniei a fost motivată de adunarea Ordinului San Hermenegildo, convocată pentru marcarea celui de-al doilea bicentenar.

Regele Juan Carlos şi Prinţul Felipe purtau uniforme de căpitan general, respectiv locotenent colonel al armatei terestre şi au fost întâmpinaţi de unii localnici cu strigăte de ‘Trăiască regele’. Regele Juan Carlos se sprijinea în baston şi zâmbea şi a salutat demnitarii prezenţi. Prinţul Felipe, care îi va urma la tron, în fruntea statului şi în calitatea de şef suprem al forţelor armate în câteva săptămâni, a salutat de asemenea participanţii, consemnează agenţia spaniolă de presă.

La Madrid, duminică va avea loc ceremonia oficială de Ziua forţelor armate, care va constitui un alt eveniment simbolic, întrucât va fi prezidat de Regele Juan Carlos alături de regina Sofia şi prinţii de Asturias.