Regele Mihai a murit. Klaus Iohannis: Regele a scris istoria României. E o mare pierdere. Vor fi zile de DOLIU NAŢIONAL

Regele Mihai I a murit marţi, 5 decembrie 2017. "Este o zi tristă pentru România. Regele Mihai I a scris istoria României. Este o mare pierdere", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 12:28
Regele Mihai a murit. Klaus Iohannis: Regele a scris istoria României. E o mare pierdere. Vor fi zile de DOLIU NAŢIONAL

„Astăzi este o zi tristă, a trecut în nefiiinţă Regele Mihai. Regele a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. A scris cu litere mari istoria României. Este o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanţe tuturor membrilor Casei Regale. România va organiza toate ceremoniile asa cum se cuvine şi cu siguranţă vom avea şi zile de doliu naţional”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului suveran al României.

Regele Mihai I s-a stins din viaţă, a anunţat marţi Casa Regală. Regele Mihai I a fost ultimul monarh al României, dintr-un şir de patru regi pe care i-a avut ţara noastră, între 1881 şi 1947. El a fost forţat de comunişti să abdice şi să părăsească ţara, însă prin acţiunile şi poziţiile sale publice a spirijinit mereu mersul democraţiei în România. Regele va fi înmormântat sâmbătă la Curtea de Argeş.