Regele Mihai, la capătul puterilor. Andrew Popper: „Situaţia sănătăţii este precară, are şi momente în care este conştient”

Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai, a oferit cele mai noi informaţii despre starea regelui.

15 nov. 2017, 20:41
Regele Mihai, la capătul puterilor. Andrew Popper: „Situaţia sănătăţii este precară, are şi momente în care este conştient”

„Starea este foarte precară. Medicii îşi concentrează efoturile pentru a-l menţine fără dureri. Previziunile sunt imposibile în aceste cazuri. Sunt momente mai bune, mai proaste. Pentru moment, situaţia s-a stabilizat. Este o situaţie precară. (…) Are şi momente în care este conştient, în care e mai puţin conştient. E normal în acest caz”, a spus Andrew Popper.

Cu privire la imagini mai noi cu Regele Mihai, acesta a făcut o serie de precizări.

„Este foarte normal să nu se mai dea poze. Situaţia sănătăţii este precară. El s-a degradat în mod fizic. Ar ataca demnitatea Majestăţii Sale. Nu dorim să fie amintit prin aceste imagini care nu sunt plăcute. Nu văd niciun sens ca aceste fotografii să fie publicate în aceste momente”, a spus şeful Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai.

Casa Regală a anunţat săptămâna trecută că fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa acestuia din Elveţia, unde a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, precizând că Regele Mihai refuză să îşi vadă nepotul, căruia i-a fost adus la cunoştinţă acest lucru.

„Nu ştiu dacă l-a iertat sau nu (n.r. referindu-se la Nicolae Medforth-Mills). A explicat în mod clar că nu doreşte să-l vadă. Să ne amintim cronologia evenimentelor, este importantă. Important e să ne gândim la personalitatea Regelui Mihai. S-a opus cu mult curaj lui Antonescu. A dovedit un caracter excepţional. Este de neconceput că poate fi manipulat în modul în care zice Medforth-Mills. (…) Nu poate fi manipulat de nimeni. E o situaţie neplăcută şi de nedorit. Mă gândesc la durerea pe care a cauzat-o mamei sale. Sunt lucruri neplăcute. Trebuie să vedem lucrurile din perspectiva Dinastiei şi a personalităţii Regelui Mihai”, a spus Andrew Popper, miercuri seară în emisiunea România9, de la TVR 1.

„Nu ştiu dacă a fost conştient de incident sau nu”, a declarat Andrew Popper în cadrul emisiunii, referindu-se la Regele Mihai. „Nu văd niciun motiv pentru care i se va da permisiunea de a-l vizita. Doar dacă cere în mod direct (n.r. Regele Mihai), atunci va fi primit. Dacă nu va exprima în mod direct, nu i se va da”, a punctat acesta.

Fostul principe Nicolae al României susţine, prin avocatul lui, că nu a primit niciodată, în original, decizia de retragere a titlului regal, aşa că oficial nu a fost anunţat de scoaterea de la succesiune. Mai mult, Nicolae Medforth-Mills transmite că în ultimii doi ani s-a întreţinut singur şi nu a beneficiat de niciun ajutor din partea Casei Regale.

„El nu e membru al familiei regale. (…) Proprietăţile vor fi moştenite de cele cinci fiice. (…) Înainte şi după august 2015, nu avea interese patrimoniale. Nu s-au produs schimbări în testament. El nu a fost inclus niciodată în testament. El nu are un interes succesoral în averea Regelui Mihai. Nu a fost în testament înainte, nici acum şi nici nu va fi niciodată. Va moşteni doar în momentul în care mama sa va decide să-i lase o parte din avere. Miza este doar la o acţiune dinastică: dacă poate să aibă sau nu un titlu, sau să fie în linia de succesiune. Au fost decise de Regele Mihai”, a spus Andrew Popper.

Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai a fost întrebat şi despre viitorul Casei Regale, acesta punctând că activităţile vor continua. „E foarte important de spus că imensa majoritate a publicului din România este convinsă că custodele coroanei va fi un demn succesor. A dovedit calităţile necesare. Activităţile vor continua pentru familia regală”, a declarat Andrew Popper.

Citeşte şi: Cum a încercat Ceauşescu să compromită Casa Regală. Regele Mihai a fost filat şi interceptat timp de 42 de ani