Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 88 de ani. Vezi cum arăta în tinereţe GALERIE FOTO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 88 de ani în cursul zilei de luni, însă, potrivit tradiţiei, festivităţile vor fi organizate în luna iunie pentru că regina vrea să aibă parte de o vreme frumoasă. Cu toate acestea, cu ocazia zilei sale de naştere, la Londra a fost dezvelit un nou portret al suveranei britanice.

21 apr. 2014, 13:36

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care anul trecut a sărbătorit 60 de ani de la încoronare (2 iunie 1953), iar în 2012 – spectaculosul său Jubileu de Diamant, nu prevede să celebreze în mod special aniversarea de 88 de ani. Elisabeta a II-a a moştenit tronul când avea 25 de ani, la moartea tatălui ei şi la întoarcerea dintr-o călătorie în Kenya alături de soţul ei, Ducele Philip de Edimburgh.

George al VI-lea a fost încoronat în 1936, după abdicarea subită a fratelui său, Edward al VIII-lea, care se îndrăgostise de o americancă divorţată, fapt ce a făcut din Elisabeta prinţesă moştenitoare când avea doar 10 ani.


Elisabeta a II-a, regină a 16 state cu o populaţie de 140 de milioane de locuitori, a sărbătorit în 2012 Jubileul de Diamant (60 de ani de domnie), cu patru zile de festivităţi şi sărbători populare, care au confirmat-o drept unul din cei mai respectaţi şefi de stat din istoria ţării.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 88 de ani

În 2013, aniversarea încoronării a fost marcată mai solemn, cu o ceremonie la care au participat importanţi oameni politici şi lideri internaţionali, desfăşurată la Catedrala Westminster din Londra – lăcaşul anglican unde au fost încoronaţi din 1066 regi şi regine. Elisabeta a II-a este suverana cu cei mai mulţi ani de domnie – după regina Victoria, care a stat pe tron 64 de ani.

În ultimul an, familia regală britanică a sărbătorit mai multe evenimente importante, între care naşterea, la 22 iulie, a fiului ducesei de Cambrige şi a prinţului William, prinţul George, strănepotul reginei şi al treilea în ordinea succesiunii la tron.

Citeşte şi Moment ISTORIC: Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican

Deşi starea ei de sănătate este bună, Elisabeta a II-a şi-a delegat ultimele angajamente oficiale, mai ales deplasările în străinătate, fiului ei mai mare şi moştenitor al tronului, prinţul Charles, căsătorit cu Camilla Parker Bowles.