Regizorul filmului The Artist, acuzat de PLAGIAT

Regizorul francez Michel Hazanavicius, care a cunoscut succesul mondial cu 'The Artist', este dat în judecată de un scenarist care-l acuză că i-a plagiat povestea pentru a realiza acest film, răsplătit cu cinci premii Oscar, relatează AFP, citată de Agerpres.

02 sept. 2014, 16:14

La solicitarea site-ului care a dezvăluit întreaga poveste, Hexagones, regizorul francez s-a declarat cu ‘conştiinţa curată, ca o apă de izvor’.

‘Scenariul (reclamantului) nu are nicio legătură cu pelicula mea şi nici cu scenariul pe care l-am scris’, a afirmat el pentru AFP.

Plângerea scriitorului vizează şi compania de producţie ‘La petite reine’, a lui Thomas Langmann, un cunoscut producător francez, fiul regizorului Claude Berri, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un nou film controversat: Familia princiară Grimaldi dezaprobă pelicula „Grace de Monaco” VIDEO

Reclamantul, Christopher Valdenaire, a explicat pe pagina lui de internet, că este autorul unui scenariu de lung metraj, mut şi în alb-negru, intitulat ‘Timidity, la Symphonie du Petit Homme’, a cărui primă versiune datează din 1998 şi pentru care a încercat să obţină finanţare de acum 13 ani. Scenaristul susţine că ar fi intrat în contact cu actriţa Berenice Bejo, care a jucat rolul feminin principal în ‘The Artist’, pentru a da o probă atunci când va veni momentul.

O audiere privind fondul cauzei este planificată pentru 2015.