RELAŢIILE dintre Băsescu şi Becali. Ce spune Adriana Săftoiu despre episodul „preşedintele, beat la volan”

Adriana Săftoiu relatează, în cartea sa despre viaţa la Cotroceni, cum a reacţionat Traian Băsescu în momentul în care a aflat despre dosarele "Flota" şi "Casa din Mihăileanu". Mai mult, Săftoiu vorbeşte despre întâlnirile fostului preşedinte cu Gigi Becali, precum şi despre episodul în care Băsescu a urcat la volan, după ce a petrecut la un pahar de vin cu latifundiarul.

25 mai 2015, 12:34
RELAŢIILE dintre Băsescu şi Becali. Ce spune Adriana Săftoiu despre episodul „preşedintele, beat la volan”

Adriana Săftoiu povesteşte, în volumul său, că Traian Băsescu se afla, într-o vacanţă, în Bucovina, cu soţia , când a aflat despre deschiderea Dosarului „Flota”. 

„Sună telefonul meu. Mi se cere o reacţie de la Traian Băsescu la comunicatul PNA care anunţă că a trimis marţi Dosarul Flota în justiţie. Ce pelerinaj? Ce vacanţă? „, spune primarul Băsescu. „Şi dacă vă întoarceţi, ce rezolvaţi”?, intreb eu. Până ne întoarce, Băsescu scrie un lung comunicat de presa. Citea dosarul, declaraţiile PNA şi devenise propriul avocat. Băsescu a suportat o zi departe de Bucureşti, dar nu are stare, aşa că a doua zi o luăm din loc. Înţeleg că dosarul nu îi dă pace şi că acolo ticăie un ceas ameninţător”, relatează fosta confidentă a lui Băsescu, potrivit România TV.

CITEŞTE ŞI DETALII PICANTE despre relaţia Elenei Udrea cu Traian Băsescu, descrise de Adriana Săftoiu în cartea sa

 Mai mult, susţine Săftoiu, Băsescu credea că ar putea ajunge la puşcărie din cauza lui: „Stolojan preşedinte era o garanţie pentru o soluţie onestă a acestui dosar. Cu Adrian Nastase preşedinte, Băsescu era convins de verdict: vinovat„.

Şi mai panicat a fost Băsescu când s-a deschis dosarul Mihăileanu. „Mă surprinde când intră, încât uit să mă ridic de pe scaun. Mă întreabă ce cred. Pe moment, îi spun că nu cred de bine. „Şi cum reacţionăm”?.”, scrie Săftoiu.

Adriana Săftoiu face dezvăluiri incendiare şi despre atracţia pe care o avea Băsescu pentru Becali, dar şi despre celebrul episod al chefului celor doi de la Golden Blitz.

„În tren, unii oameni care mă recunoaşteau mă întrebau dacă Traian Băsescu chiar s-a urcat beat la volan. Şi-a dat seama ce a făcut, dar asta nu ne mai ajuta cu nimic. Cât despre Becali, care îl inspiră şi îl atrage precum spelunca din port- ce nevoi nesatisfacute…”.

Băsescu a fost marcat însă de acel episod: „Trece greu peste noaptea cu Becali, dar e puternic. Recunoaste că a greşit, îşi face harachiri şi asta e bine.”

Adriana Săftoiu, comparată cu „MENAJERA care se uită prin gaura cheii să vadă cum se scarpină Stăpânul”

Totuşi, pasiunea lui Băsescu pentru Becali era veche şi puternică. „Mai fusese un episod, la începutul mandatului, când a primit echipa Steaua la Cotroceni şi a insistat să fie prezent şi Becali. Cu excepţia Elenei Udrea, toţi consilierii ne-am opus. Pleşu ne-a informat că nu participă la această ceremonie. Lui Traian Băsescu nu i-a placut deloc poziţia noastră şi ne-a catalogat drept „, relatează Adriana Săftoiu.