Relu Fenechiu S-A PREDAT la IJP Iaşi

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul Relu Fenechiu şi-a petrecut noaptea în arest preventiv, după ce s-a predat, joi seara, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi.

30 ian. 2014, 16:33
Relu Fenechiu S-A PREDAT la IJP Iaşi

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, s-a prezentat joi, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Conform procedurilor, Fenechiu şi-a petrecut noaptea în arest preventiv până la sosirea mandatului de executare a pedepsei, după care va fi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

DOSARUL TRANSFORMATORUL: Inculpaţii au vândut fier vechi la preţ de componente noi

După pronunţarea sentinţei definitive, fostul ministru Relu Fenechiu avea posibilitatea să se predea singur la sediul Inspectoratului sau la cea mai apropiată secţie de poliţie, respectiv, Postul de Poliţie din localitatea Bârnova sau să aştepte sosirea la IJP a mandatului de executare a pedepsei.

Fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian s-au predat şi ei, joi seară, Poliţiei Judeţene Iaşi, urmând să fie şi ei transferaţi la penitenciar după ce vor ajunge în teritoriu mandatele de executare a pedepselor.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriela Topoliceanu, a declarat, joi seară, că Relu Fenechiu va sta cel puţin 30 de zile la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

„Fenechiu va fi introdus într-un regim de carantinare şi de observare timp de 21 de zile, la fel ca fiecare nou deţinut care ajunge la penitenciar. În maxim 30 de zile se va întocmi o comisie, la Bucureşti, care va stabili regimul de executare în care va fi încadrat. În funcţie de acest regim se va vedea dacă Relu Fenechiu va rămâne sau nu la Penitenciarul Iaşi”, a mai declarat Gabriela Topoliceanu.

Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi are trei tipuri de regim de detenţie: deschis, închis sau de maximă securitate.