Relu Fenechiu vrea să execute pedeapsa primită în regim semideschis

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea un regim mai blând de detenţie şi a făcut deja o solicitare în acest sens, informează România TV. Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul Transformatorul şi e închis la Iaşi.

25 mart. 2014, 07:21
Relu Fenechiu vrea să execute pedeapsa primită în regim semideschis

Relu Fenechiu a depus o contestaţie la adresa deciziei instanţei de a executa pedeapsa în regim închis. Contestaţia prin care Fenechiu vrea să beneficieze de regim semideschis a fost depusă la Judecătoria Iaşi şi va fi judecată în aprilie.

O cerere similară a făcut şi fratele lui Fenechiu, Lucian, condamnat tot în dosarul Transformatorul.

Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, de către completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu.

Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi.

Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova.

Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei.