Remedii BIZARE, vechi de peste 300 DE ANI, pentru diverse dureri. Află cum se tratau strămoşii noştrii

Cele mai bizare remedii pentru sănătate au fost descoperite într-o carte antică scrisă acum 340 de ani. Scrierea cuprinde leacuri nemaiauzite pentru răceli, dureri de urechi sau dinţi.

15 oct. 2013, 16:52

Cartea cu remedii naturale pentru diferite afecţiuni a fost scrisă în anul 1673 de către William Sermon, un medic de la curtea regală a prinţului Charles II, notează The Daily Mail. Lucrarea este scoasă acum la licitaţie şi porneşte de la suma de 500 de lire.

Medicul sugera în carte pentru durerile insuportabile de urechi să-ţi umpli organele auzului cu pâine. În cazul în care erai răcit nu trebuia să bei sub nicio formă lapte, iar dacă te dureau dinţii, vinul alb făcea minuni. În schimb, pentru durerile de cap, doctorul Sermon prescria vin şi lichior.

Printre secretele unei sănătăţi durabile se număra şi consumul de rândunele arse, iar pentru dinţi sănătoşi, medicul prinţului Charles recomanda fel de fel de ierburi combinate cu alcool. Pentru albirea acestora, în carte este precizată cenuşa de tutun.

Doctorul Sermon a profesat foarte mulţi ani în armată, locul unde se spune că a căpătat cea mai multă experienţă şi de unde a cules toate aceste remedii ciudate, dar care erau practicate în urmă cu 300 de ani.

CITEŞTE ŞI REMEDII naturiste pentru DURERILE DE DINŢI