Remedii naturale împotriva migrenei

Migrena este durerea de cap care persistă mai mult de 48 de ore și care este foarte intensă. Ea este însoțită de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet. Durerile de cap sunt foarte frecvente astăzi, dar nici migrenele nu fac excepție. Dacă nu vrei să iei pastile, iată câteva remedii naturale foarte eficiente.

RomaniaTV.net
21 mai 2018, 09:07
Remedii naturale împotriva migrenei

Comprese cu gheață

Gheața este cea mai comună soluție împotriva migrenei, deoarece ajută la amorțirea nervilor care cauzează durerea. Pune într-un prosop curat câteva cuburi de gheață, strânge-l, apoi ține-l direct pe zona în care simți durerea. Menține gheața cel puțin 10-15 minute, constant.

Acupresură

Un alt mod prin care poate fi redusă durerea este prin acupresură. Pentru a combate durerea, este nevoie să pui presiunea pe anumite puncte de pe frunte, mâini și gât. Mai mult, prin acupresură este combătută senzația de greață și de vomă, durerea de gât și alte simptome asociate migrenei.

Ghimbir

Substanțele nutritive prezente în ghimbir reduc durerea migrenei. Pentru a rezolva problema, trebuie să bei în jur de 2-3 cești de ceai de ghimbir în fiecare zi. Mai mult, ghimbirul poate fi consumat direct pentru a preveni diverse afecțiuni minore.

Citeşte şi Remedii egiptene care îţi vindecă organismul din cap pâna în picioare. Trebuie să le încerci

Mentă

Un alt remediu foarte eficient în cazul migrenei este menta. Mentolul prezent în mentă ajută creierul să minimizeze durerea. Bea două cești de ceai de mentă cu miere pentru a combate durerea migrenei.

Adaugă magneziu în alimentație

Dacă suferi de carență de magneziu, s-ar putea ca acesta să fie motivul pentru care suferi de migrenă. Așadar, dacă durerea este cauzată de lipsa magneziului din corp include în alimentație mai multe alimente care sunt surse de mineral (magneziu). Nuci, migdale, caju, fulgi de ovăz, ouă și lapte etc.

Băutura miraculoasă care oprește migrena în 5 minute