Remedii pentru problemele digestive

Principalele cauze ale neplăcerilor digestive sunt: supraalimentarea, mâncatul rapid, consumul excesiv de alimente grase, cafeaua și alcoolul, stresul. Însă multe probleme digestive pot fi tratate și prevenite natural dacă începi să incluzi în dietă anumite fructe și ceaiuri.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 09:35
Remedii pentru problemele digestive

Iată cu care alimente poți combate natural problemele digestive:
Prune
Substanțele nutritive care previn majoritatea problemelor digestive sunt fibrele (solubile și insolubile), care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Prunele sunt remediul perfect pentru constipație, deoarece sunt sursă importantă de fibre și sorbitol. Sorbitolul este un zahăr natural care crește nivelul de apă din intestine.

Papaia
Papaia conține papaină, enzime care ajută organismul să descompună proteinele. O papaia media oferă mai mult de 20% din necesarul zilnic de fibre. Ele îmbunătățesc procesul de digestie și previn diferitele tulburări.

Semințe de in
Semințele de in sunt foarte bune pentru tratarea și prevenirea problemelor digestive, pentru că sunt surse importante de fibre insolubile. O lingură de semințe de in conțin 3 grame de fibre. Include aceste semințe în alimentația zilnică.

Rozmarin
Rozmarinul este folosit în aromaterapie pentru tratarea mai multor probleme de sănătate. Potrivit unui studiu recent, uleiul esențial de rozmarin poate fi folosit în masaj (zona abdominală) pentru îmbunătățirea digestiei, de două ori pe săptămână.

Oregano
Știai că oregano este sursă importantă de fibre? Două linguri oferă 4% din necesarul zilnic de fibre. Substanțele nutritive prezente în oregano îmbunătățesc digestia și, implicit, tranzitul intestinal. În plus, are proprietăți antispastice care previn gazele, greața, indigestia și durerea abdominală.

Ceai de mușețel
Persoanele care au probleme digestive obișnuiesc să folosească mușețelul sub formă de ceai. Se pare că mușețelul are și proprietăți laxative, ceea ce înseamnă că este prevenită constipația. Bea dimineața o ceașcă de ceai de mușețel.

Motive bune să savurezi un ceai de turmeric