Remus Pricopie: Rectificarea bugetară, o şansă la educaţie acordată elevilor români

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat marţi că rectificarea bugetară „este o dovadă a interesului pe care Guvernul îl acordă școlii românești”. Acesta susține că alocarea a 40 de milioane de lei pentru modernizarea școlilor vine după o altă investiție a Guvernului, de 76 de milioane de lei, pentru microbuze școlare.

30 iul. 2013, 16:46
Remus Pricopie: Rectificarea bugetară, o şansă la educaţie acordată elevilor români

Rectificarea bugetară înseamnă pentru sistemul de educație un semnal extrem de important și de pozitiv. Este o dovadă a interesului pe care Guvernul îl acordă școlii românești și a dorinței de a sprijini, inclusiv din punct de vedere financiar, dezvoltarea învățământului„, a declarat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

El a precizat că cele 40 de milioane de lei alocate pentru modernizarea școlilor reprezintă o șansă la educație acordată elevilor români.

În mod evident, nevoia de finanțare asistemului este mai mare, dar iată că facem un pas cert în vederea respectării angajamentelor guvernamentale„, a declarat Pricopie, precizând că acest pas este cu atât mai important cu cât el vine după o altă investiție majoră a Guvernului, ce vizează reducerea abandonului școlar, venind în sprijinul elevilor din localitățile izolate, ce au dificultăți cu transportul. Este vorba despre cele 76 de milioane de lei destinate achiziționării de microbuze școlare.

Ministerele Educaţiei, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii se află pe lista instituţiilor ale căror bugete totale de cheltuieli vor fi tăiate la prima rectificare bugetară din acest an, în timp ce de alocări suplimentare vor beneficia Dezvoltarea Regională, Justiţia, Interne, SRI, SIE, DNA, CSM. Tăieri de bugete vor mai fi operate şi la Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor şi Curtea Constituţională.

Citeşte şi Voinea: Creşterea economică pentru 2013 a fost revizuită de la 1,6% la 1,9%