Remus Pricopie, despre decizia suspendării cursurilor: Autorităţile locale au procedat corect

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, consideră că autoritățile locale din Capitală au procedat corect când au decis suspendarea cursurilor din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

12 ian. 2017, 12:18
Remus Pricopie, despre decizia suspendării cursurilor: Autorităţile locale au procedat corect

„Destul de aprinsă dezbaterea declanșată în jurul deciziei autorităților bucureștene de a suspenda cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar (preșcolar, gimnazial și liceal)! Constat, nu cu foarte mare surprindere, că se politizează inclusiv acele subiecte care țin de sănătatea și siguranța copiilor noștri. Ca părinte, profesor și fost ministru al Educației consider că autoritățile locale au procedat corect. Puteți să vă închipuiți peste 200.000 de preșcolari și elevi înotând prin zăpada de 50 de cm, la minus 10 grade Celsius”, a scris, pe Facebook, Pricopie.

Potrivit acestuia, cantitățile mari de zăpadă și temperaturile deosebit de scăzute accentuează riscurile la adresa sănătății și a securității elevilor.

„Nu cred că o persoană responsabilă ar fi putut lua o altă decizie decât aceea a suspendării cursurilor”, a completat Remus Pricopie.

Autoritățile locale au decis suspendarea cursurilor în București în această săptămână.